Ekteskapshelg

Ekteskapet er en dyrebar skatt som noen ganger kan mistes eller glemmes. Derfor har vi satt av en helg hvor dere kan reise bort sammen som et par for litt påfyll i samlivet. En helg for bare dere to, uten barn.

Ekteskapet

I et lykkelig ekteskap jobber man med forholdet. Her er syv tips for å styrke ekteskapet. Disse er også temaer vi sammen skal se nærmere på i løpet av helgen!

 • Forventinger
  Vær bevisst på hvilke forventninger du hadde til ekteskapet, var det realistiske forventninger?  Er det noe du selv kan gjøre for at disse forventningene kan gjennomføres? Bygg et solid fundament de første årene du er gift.
 • Kommunikasjon
  Sørg for at du lytter til den du er gift med. Ikke vær så opptatt av å fremme ditt eget syn, eller din egen sak, at du ikke hører hva partneren din sier.  Sett av tid til å snakke sammen. 
 • Vennskap
  De ekteskapene som varer, er de hvor ektefellene ofte sier at de er gift med sin beste venn.  Sørg for å holde vennskapet ved like.  Ta dere tid til hverandre.  Dra på helgeturer bare dere to, ta dere en tur på restaurant sammen.  Fortsett å gjøre ting som dere gjorde før dere giftet dere også.
 • Tilgivelse
  Hvis din partner har såret deg og ber om unnskyldning, så tilgi.  Tilgi betyr ikke å glemme, men å gå videre.  Ikke riv opp gamle sår.  Hvis du valgte å gå videre, må du også legge hendelsen bak deg.  Ingen er perfekte, og det vil alltid være ganger hvor vi klarer å gjøre hverandre vondt. I slike stunder er det viktig og minnes gode tider og grunnlaget som dere har i sammen.
 • Del med hverandre
  Del opplevelser dere har i hverdagen med hverandre.  Min mann ringte meg en gang mens han var og så på en fotballkamp. Han holdt opp mobilen sin og sa: ”Jeg ville bare at du også skulle få oppleve litt av atmosfæren her”.  Jeg er ikke spesielt fotballinteressert, men jeg setter pris på å ta del i min manns opplevelser!  Del følelser og ting som er viktige for deg.  Ikke ta det for gitt at partneren din vet. Fortell og anta at han eller hun ikke vet!
 • Ta vare på oss selv
  Vi må passe på at vi holder oss selv i en bra fysisk form. Sørg for regelmessige måltider og trim.  Dette vil gi oss energi til å takle hverdagen.  Forsøk å unngå stress og mas, da vil man bli mindre irritable og ”hakke” mindre på hverandre.  Har man det bra med seg selv, så vil man også ha det bra med andre!
 • Bli kjent med hverandre
  Finn ut hva som er viktig for partneren din.  Hva er hans/hennes ”kjærlighetsspråk”?  Trenger han/hun mange klemmer, tid for å snakke, at du kjøper dem en liten oppmuntring nå og da – hva er det som gir den du er gift med et lite lys i hverdagen?  Finn det ut, og gjør noe med det.

Det aller viktigste i et ekteskap er ikke å være gift med den rette personen, men det er å selv være den rette personen.  Det er å ta ansvar for sine egne følelser og sitt eget liv.  Det er å ta Gud med seg i ekteskapet, ”En tretvinnet tråd kan ikke så lett slites av.” Fork. 4,12.