Speiderleir 2017

En 500års jubileumsfest!

Reformasjonen var en religiøs omveltning fra katolisisme til protestantisme i deler av Europa på 1500-tallet. Det hele ble utløst av Martin Luther i 1517, og i år feirer vi derfor 500års jubileum! Noen av de viktigste tankene som Luther hadde var at ”Guds rettferdighet ikke er noe vi skal opparbeide i oss selv, men en gave som tas imot når vi tror og gaven gis i nåde”. Det personlige gudsforholdet var viktig!

Kom på speiderleir og utforsk ditt personlige forhold med Gud gjennom naturen og fellesskapet.

Tid: 23.-30. juli

Sted: Nordtangen speidersenter, ved idylliske Jarenvatnet ved Gran på Hadeland.

Talere: Årets talere er Melissa Myklebust og Tor Tjeransen.

Tema: Reformasjonen 

Program: Vær sammen med venner og opplev mange fantastiske aktiviteter, spennende løyper, inspirerende sang og musikk, morsomme taler, interessante HF-merker og deilig speidermat. Speiderleir, et minne for livet!

Rovere: Det lages et spesielt program for dere, med samlinger og spennende roveraktiviteter.

Jeg vil være med på speiderleir, hva gjør jeg?

  • Dobbeltsjekke at du fyller 10 år i løpet av 2017.
  • Si til din speiderleder at du ønsker melde deg på.
  • Få en voksen i familien til å betale kr. 1.300 til troppslederen din før 15. mai. 
  • Husk at det er kr 250,- i rabatt for dine søsken og det øker med samme beløp per søsken.
  • Husk også at det er ekstra gebyr for sen påmelding.
  • Har du noen spørsmål underveis kan du stille spørsmål via facebook.com/sabuinfo eller til post@sabu.no

 

 

Intervju med Victor!

1. Når og hvordan ble du med i speideren?

Jeg var 9 eller 10 år da John Barron, en legendarisk speiderleder fra Manchester i England, hadde et flott opplegg. Jeg husker vi reiste på en speidertur til Snowdonia nasjonalpark. Vi bygde leiren opp av ingenting, i fjellsiden i Wales. Det er noe av det mest spennende jeg har opplevd.

Ikke lenge etter det, reiste vi til en stor britisk speiderleir. Jeg husker vi vant en konkurranse som gikk ut på å lage en stol, som skulle bæres ut i vannet, rundt en påle som stod lenger ute, og tilbake opp på land. Vi hadde noen som var kjempeflinke på knuter og surringer, så det var hvert fall ikke noe problem. Så satte de meg på stolen. Jeg var den yngste og letteste gutten på hele leiren, så mitt lag hadde en enkel jobb med å bære meg!

2. Hva er det beste med å være en speider?

Jeg elsker kombinasjonen med flotte mennesker og å være ute i naturen. Det er ingen TV eller playstation på speiderleir, bare et leirbål, noen leker, pannekaker og speidersofa. Det er fantastisk! Man blir kjent med nye mennesker. En opplevelse av et rikt fellesskap.

3. Har du en morsom speiderhistoire du kan dele med oss?

Mange!

På en tur jeg var på, så ble troppen vår delt i to fordi noen var raskere enn andre. De raske hadde også med seg en leder. Men de var så gira på å komme fort fram til reisemålet. Så vi ble enige om at vi skulle møtes der. Da jeg kom fram til det avtalte stedet med min ikke-så-raske speidergruppe, var det ingen der. Vi ringte til den andre gruppen, som sa at de ikke kunne finne det stedet hvor vi hadde blitt enige om å treffes. Det virket som at de hadde gått feil i et kryss. Det var begynte å bli sent, så de bestemte seg for å slå leir der hvor de var. Litt senere stod vi på vårt leirsted og kikket utover dalen. Da la vi plutselig merke til et leirbål på den andre siden av dalen.

En annen gang, var jeg på tur med en tropp et annet sted, hvor det ikke var så god mobildekning. To av guttene bestemte seg for å gå ut i en kano for å se om de kunne finne litt dekning ute på vannet. Plutselig veltet kanoen. Det første vi så fra land, var to hender som stakk opp av vannet, og hver av hendene holdt godt rundt hver sin iPhone!

4. Hva er dine visjoner for adventistspeideren her i Norge?

Mitt mål er at speideren vil fortsette å skape et trygt miljø for unge mennesker hvor de kan oppleve et sunt og godt fellesskap, og hvor de kan utvikle seg som ledere og medarbeidere i Guds arbeid.