Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Kirkemorro

Kirkemorro er kirke og det er moro. Kort fortalt inviterer vi til  stasjonsløype med morsomme barneaktiviteter, en kort og interaktiv fortellingsstund og god mat for hele familien! Alt er gratis.

Nedenfor finner du detaljerte programmer for kirkemorro du kan bruke i menigheten din. Kirkemorro er kjent på Engelsk som "Messy Church". Det er en dag når kirken har familien i fokus. Det er forskjellige temaer som tas opp. Voksne kommer sammen med barna til kirken, hvor de blir tatt godt i mot, de blir registrert og får navnlapper før de kan gå rundt og utforske forskjellige stasjoner. På disse kan de lage eller gjøre morsomme ting. Etter aktivitetene så er det en litt roligere stund hvor man sitter ned og får høre en bibelfortelling. Fortellingen er alltid godt illustrert og enkelt fortalt slik at både barn og voksne kan hygge seg og klare å følge med. Det er også tid for en sang eller to og gjerne en bønneaktivitet også under forteller stunden. Det hele avsluttes med et deilig måltid hvor arrangører og deltagere koser seg med maten sammen.

Følg med for å se om lokalmenigheter i ditt området arrangerer kirkemorro!

Ønsker dere å starte kirkemorro i deres menighet så ta gjerne kontakt for råd, tips og veiledning. Nedenfor ligger det ferdig programmer man kan laste ned og bruke.

Kirke Morro

Kirkemorro (engelsk Messy Church) er gudstjeneste for de som ikke er vant til å gå i kirken.

Programmet består gjerne av en velkomst før man besøke ulike poster og løser oppgaver laget rundt  et bibelsk tema med refleksjoner for både voksne og barn, en kort interaktiv andakt følger og til slutt et måltid sammen med alle de andre.

Gjort riktig er dette en åndelig opplevelser både for barna og for de voksne som følger dem. Og for menigheten som arrangerer det er det også et åndelig høydepunkt å få lov å være kirke for så mange mennesker som ikke nødvendigvis føler de får like mye ut av en vanlig gudstjeneste. 

Kirkemorro er kreativitet, feiring og gjestfritt felleskap. Her får de praktiske og fingerferdig utfolde seg sammen med de esteisk begavede og de som bare liker å se folk kose seg over et godt måltid. 

Det kan skje til vanlig gudstjenestetid men også andre dager og andre tider. Det er opp til den enkelte menighet. 

Om du ikke har opplevd det men ble nysgjerrig, er det beste rådet og besøke en av de menighetene som driver med det. Ta gjerne kontakt så kan vi hjelpe deg videre.

Fokuset på teamet høsttakkefest er gelden for at ting blir modent og høstes inn. Forbundet med dette er gleden for gaver som Gud gir oss og den største gaven av alle er at vi en dag skal få være sammen med han. Høsttakkefesten blir derfor en fest hvor det feires at maten har kommet i hus samtidig som vi feirer at det skal bli en fest i himmelen når "barna" til Gud kommer i hus.

Denne høsttakkefesten ble først utviklet og holdt på Lillehammer. Her er det du trenger, inkludert postene i word-format og en mal om du ønskekr å lage ditt eget:


Zip med alt Postene PDF Postene Word Matkart (post 3) Matkart fasit

Plakater til Postene:

plakatmal skattejakt maiskolber matkart høstlykter sinkbøtter frø

 

Fokuset på teamet høsttakkefest er gelden for at ting blir modent og høstes inn. Forbundet med dette er gleden for gaver som Gud gir oss og den største gaven av alle er at vi en dag skal få være sammen med han. Høsttakkefesten blir derfor en fest hvor det feires at maten har kommet i hus samtidig som vi feirer at det skal bli en fest i himmelen når "barna" til Gud kommer i hus. Her er det du trenger, inkludert word-filer slik at du kan endre og lage ditt eget.

Zip med alt Postene PDF Postene word Andakt pdf Andakt word Bibeltekster pdf Bibeltekster word Plakatmal

Denne høsttakkefesten ble først utviklet og holdt i Moss.

Når man forteller om Jesus som verdens lys så kan man begynne med å fortelle om babyen som ble født, som var verdens lys. Også kan man kort fortelle livs historien om Jesus, hvordan han ble født i en stall, når han var 30 år så ble han døpt i elven Jordan, da kom en due og en stemme fra himmelen som sa "dette er min sønn". Også begynte Jesus og gå rundt blant menneskene og fortelle historier, og disse historiene var som lys i livene til menneskene som hørte dem. Jesus hadde en kraft som var ulik andre menneskers, han kunne til og med stille stormen når han var ute på vannet. Til sist så gav han livet sitt ved å bli korsfestet, men tre dager senere sto han opp igjen fra de døde. Og alt dette begynte med en baby som ble født.

Når man har andaktsstudene så er det fint å ha ting man kan bruke til å illustrere historien man forteller.


Her er det du trenger:

Zip med alt Postene pdf Postene word

Plakater til hver post:

Flytelys fyrtårn glassmaleri lys i mørket glassmaleri papirlanterner  siluettportrett.

 

For mange handler påsken i dag bare om litt ekstra fri fra jobb og skole, kanskje en siste skitur før våren gjør sin anmarsj, men for oss kristne så minner påsken oss på det offeret Jesus gjorde for oss på korset.

Kirkemorro er en fin anledning å kunne fortelle påskehistorien til barna. Lucy Moore som har skrevet bøkene om "Messy Church" som vi baserer kirkemorro på, har en fin illustrasjon i påskeandakten. Hun sier at påskehistorien forteller oss at selv om vonde ting kan skje så  betyr ikke det at det nødvendigvis er endelig, det er fortsatt håp. Jesus ble straffet for noe han ikke hadde gjort, og til tross for at han gikk gjennom vonde ting den påskeuken, som endte med at han døde på korset, så var ikke det slutten på historien! For akkurat som et egg kan ligne på en stein og se dødt ut, så kan det være liv i det. En dag kan en kylling kommet ut av egget. Så selv om Jesus døde og ble begravet bak en stor stein så sto han opp fra de døde igjen på påskemorgen, slik som det kan være liv i egget så var det liv bak den store steinen som dekket Jesu grav. Så etter all sorgen og smerten så kom det en større glede enn noen kunne forestilt seg. Jesus levde igjen! Og nå kan han være med oss for alltid. 

Her er det du trenger:
Postene PDF Postene word

Føl deg fri til å endre på noe slik at det passer bedre til din setting. Skaper du helt nye poster, send dem gjerne til oss.  

Foto: By L.Kenzel - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6502873

Daniel har faktisk fått sin egen bok i bibelen som forteller om mange opplevelser han hadde i livet sitt. Noe som går igjen i alle fortellingene er hvordan Daniel gjennom alt han opplevde fortsatte å stole på Gud. Han ba alltid og holdt seg trofast til troen fra han var ung og gjennom hele livet.

Her er det dere trenger: 

zip alt Postene pdf Postene word Helsekort pdf Helsekort jpg Lov-posten pdf Lov-posten word

Plakater til alle postene:

Ansiktsmaling Helsekort Hemmelig skrift Lov Løvehulen  Snackpack

En kirkemorro om skapelsen som fokuserer på de ulike delene av det fantastiske skaperverket.  Her er sju poster som feirer skaperverket og skaperen.

Poster pdf Poster word.

Høsttakkefest 1
Høsttakkefest 1
Last ned ZIP (19,1 mb)
Høsttakkefest 2 (8 poster)
Høsttakkefest 2 (8 poster)
Last ned ZIP (2,9 mb)
Jesus verdens lys
Jesus verdens lys
Last ned ZIP (2,1 mb)
Påske  (8 poster)
Påske (8 poster)
Last ned ZIP (1,7 mb)

Kontakt

Harald

Kontakt

Harald
Barn & Familie / iCOR

32 16 16 70 Send e-post

Gry Beate

Kontakt

Gry Beate
Daglig leder, SABU

32 16 16 73 Send e-post