Sommerstevnet for barna og de voksne

Alle barn (0-12) med foreldre og besteforeldre og andre som vil bli med til fjells er hjertelig velkommen til Skarslia høyfjellshotell i Ål kommune. Det blir jo litt annerledes enn vi er vant til, men åpner også for nye muligheter. Her vil alle familier og deltakere får egne rom med eget bad og det er mange store koselige møterom og oppholdsrom. Her blir det plass til både møter og alle de morsomme aktivitetene som sommerstevnet er kjent for! Det er også eget svømmebasseng. Det blir møter for både voksne og barn. Vi var nødt til å flytte fra Vik Camping i år og tror dette blir minst like sosialt og hyggelig, om ikke mer!

På fritiden er det mulighet for turer i fjellet, tur til klatrepark, fisking, bading og det er et ridesenter rett over veien! Det blir også lekerom i Hotellet! Påmeldingen vil oppdateres i løpet av i dagen (26/5).  Men du får hotell og alle måltider for samme pris som campingbil/campingvogn. Teltmuligheten faller bort! 

Meld deg på

Arne Kristian Andersen er for tiden pastor i Bergen. Før det var har han vært pastor i Grenland og Lofoten.  Han er en av adventistnorges mest etterspurte talere, ikke minst fordi han alltid klarer å gjøre gamle temaer og tekster aktuelle for livet her og nå - alltid med mye både varme og humor.  Arne Kristian får du høre på kveldsmøtene. Han skal tale over noen av kapitlene og fortellingene i Apostlenes gjerninger!
(Foto: Tor Tjeransen/Adventist Media Exchange/(CC BY 4.0).

Anett Andersen er utdannet sykepleier. Men man må ikke være syk for å oppleve omsorgen hennes. Vi kjenner henne som en kjærlig, omsorgsfull, klok, dypttenkende dame med stor insikt og en om det alltid er spennende og godt å lytte til og snakke med! Akkurat som Arne Kristian og Finn vil hun også reflektere over kapitler og fortellinger i Apostlenes gjerninger. Du får høre henne på morgenmøtene på Skarslia.

Like direkte som Peter og like engasjert som Paulus.  Vi pleier å bruke Finn, (som blant mye annet, også er pastor i Kristiansand) til å tale til tenåringene, fordi han så glimrende klarer å holde oppmerkomheten deres mens han både inspirerer og utfordrer dem til å leve for Jesus. Nå slipper vi ham også løs på Apostlenes gjerninger. Det må jo bare bli helt supert. Gled deg til morgenmøtene på Skarslia!

Skarslia

Skarslia er et stort gammelt høyfjellshotell på 900 meters høyde i Ål kommune med store stuer og oppholdsrom. Alle rommene har eget bad. Standarden er enkel, men det er rent og pent og alle sengene har nye overmadrasser, dyner og puter. Vi overtar hele hotellet, inkludert kjøkkenet og gjør alt selv.  Se flere bilder her.  

Ål kommune byr på mange muligheter, også på sommeren. Det ligger et ridesenter på nedsiden av hotellet som arrangerer rideturer. Fjellsykling er fantastisk flott og Ål byr må muligheter her også. Eller om dere har lyst til å prøve dere på å fiske ørret? Ellers kan Ål skilte med klatrepark, minigolf, lekeland, 4H gård, bading, kajakkpadling og mye mer. Sjekk tilbudene her.

Program

Det blir møter for barn og voksne både morgen og kveld i tillegg til tre måltider. På ettermiddagen kan familien reise ut og utforske Ål kommune, men det blir også lagt opp til noen felles aktiviteter i nærområdet rundt hotellet.

På grunn av smittvernstiltak vil vi antakeligvis ikke møtes alle sammen i samme rom. Barna vil møtes direkte i sine møterom i aldersgruppen 0-2, 3-5, 6-9 og 10-12. De to eldste gruppene får også kveldsmøte. De voksne møtes i møtesalen. Vær forberedt på at den plassen du velger må du ha hele uka!

Dagsprogram:

08:00 – 10:00 Frokostbuffet:

10:30 – 12:30  Barnemøter og aktiviteter i de ulike aldersgruppene.

10:30 Møte for de voksne i møtesalen

11:30 Seminar/gruppesamtale for de voksne som ønsker det i en av salongene

12:30 – 14:00 Middag

14:00 – 17:30 Familiene tar selv initiativ til Individuelle utendørsaktiviteter i Ål kommune!

17:30-19:00 Kveldsmat.

19:30 Kveldsaktivitet/møte for kohortene: 6-9 år, 10-12 år samt voksne

Det er dessverre ikke lov med husdyr inne på hotellet. 

Stevnet finner sted på Skarslia høyfjellshotell i Ål kommune. Vil du se hvor det er på kartet kan du trykke her. I google maps skriver du "Ruby Skarslia Hotell".

Ellers er det såpass enkelt at man fra Ål svinger av fra RV7 oppover på fylkesvei 244, fortsetter forbi Ål skisenter i ca. 24 minutter fra avkjøringen og så er man fremme. Skarslia ridesenter ligger på nedsiden av veien fra hotellet. Kommer du helt opp til Vats fjellkirke har du kjørt 3 km for langt.

 • Mandag 12. juli fra kl 13:00
 • Du må være påmeldt og ha betalt, med mindre annet er avtalt med oss
 • Første måltid er kveldsmat mandag kveld kl 18:00

Det er IKKE pr. i dag kapasitet til å lade elbil her. Det er ladestasjoner i Ål ca. 24 km unna .

 • Alle måltider er inkludert i leiravgiften og serveres i spisesalen.
 • Første måltid er kveldsmat mandag kveld kl 17:30 - 19:00

*Vi kan tilby gluten- og melkefri dietter, andre behov må den enkelte ordne med.

 • Første samling er møte er kl 19:30, mandag kveld. 
 • 6-9 og 10-12 vil ha et barnemøte da. 
 • Barnemøtene vil inneholde en del aktiviteter, og det er viktig at ungene er kledd for både å kunne springe og leke, men også kunne male og tegne.
 • I løpet av uken blir det arrangert ulike fellesaktiviteter for de som ønsker å være med. Dette være seg joggetur eller sykkelturer, gåturer og lignende. Det kan derfor være kjekt å ha med seg tøy og utstyr til dette om man ønsker å være med. Ål kommune har et rikt tilbud av aktiviteter for famlier

1. Du forplikter deg til å følge leirens anvisninger om evt. kohorter, avstand, håndvask og andre smittevernstiltak. (Vi vil gjøre leiren så hyggelig og fri vi bare kan samtidig som vi følger de siste retningslinjene fra myndighetene).

2. Dersom du får symptomer på luftveisinfeksjon forplikter du deg til å si fra, avholde deg fra felles-aktiviteter og la deg teste.

3. Dersom testen er positiv må du isolere deg på eget rom og reise hjem så fort det lar seg gjøre.

4. Dersom du skulle være nærkontakt av en som blir bekreftet smittet må du også la deg teste for så å reise hjem (eller gå i karantene på rommet/utendørs resten av leiren. Du kan da ikke delta i felles aktiviteter.)

5. Har du feber eller symptomer på luftveisinfeksjon før du kommer, kan du dessverre ikke komme. Gi oss beskjed, så refunderer vi påmeldingsavgiften.

6- Dersom det skulle bli et stort utbrudd på stedet du bor før du kommer til leiren, kan det hende du vil bli nektet av lokale restriksjoner å komme (men det skal mye til). I så fall vil du få tilbake påmeldingsavgiften.

Pakkeliste Sommerstevnet Skarslia 2021

Her er en liten oversikt over hva du bør ha med deg, merk deg at hotellrommene ikke blir vasket i løpet av uken og det er ikke romservice ettersom vi drifter hotellet selv.

 • Klær til å være både inne og ute (Ta gjerne med en varm genser, tur-bukse og tursko)
 • Innesko
 • Husk at vi skal være på fjellet så jakke til all slags vær
 • Badetøy (Det er et basseng der)
 • Dine toalettsaker og såper (alle har eget bad på rommet)
 • Håndsåpe
 • Håndklær (Til bading, dusjing og håndhåndkle)
 • Laken - (Stort sett enkeltmadrasser)
 • Sengetøy (Det er nye dyner og puter på alle rom. Dynene er 200 cm)
 • Mobil og lader
 • Lomme-/hodelykt
 • Liten tursekk
 • Solkrem
 • Drikkeflaske
 • Bibel
 • Dine medisiner (Vi har en sykepleier med oss på leiren)
 • Ved behov mat til mellommåltider (Alle får servert frokost, middag og kvelds. Alle har tilgang til mikro og vannkoker. Du kan også reise og handle i ÅL sentrum)
 • Munnbind
 • Antiback

Feriesenteret Top Camp (også kalt Hallingdal Feriepark) ligger i Ål ca 30 minutter å kjøre fra Hotellet. Her er det klatrepark, lekeland, minigolf, gratis sykkelpark, padling, fisking og 4H sommergård.


Skarslia Ridesenter, ligger 100 meter fra vårt hotell. Her kan man kjøpe tur med hest.

Unike sykkelopplevelser kan sjekkes ut her eller her eller her. Eller gå til trailguide.net og søk på Ål kommune så får du 21 forslag til sykkelturer.

Du kan også oppleve Torpo Stavkirke (30 min fra hotelle) og Ål Bygdamuseum (i Ål – 30 minutter fra hotellet).

Eller hva med en helt alminnelig herlig fottur i fjellet. Her er noen forslag. Har du med egen kajakk eller kano er det også mange fine muligheter.

I Ål kommune er det til og med mange fine steder å fiske.