Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Jul i Skyggebygda

En TV-serie på 4 episoder fra Hope Channel Norge. Premiere fredag 27. november 2020.

«Ikke alle sider ved livet er like lyse, og i skyggene skjules hemmeligheter. Kan Aksel, Johanne og Ella sammen gi lys og svar på noe av mørket? Velkommen til jul i Skyggebygda!»

Vi håper du vil lage et hyggelig opplegg rundt programmene "Jul i Skyggebygda". Du kan bestille en aktivtetspakke som inneholder en lærerveiledning med forslag til lek, hobbyaktivitet, samtale spørsmål, bønn og aktivitetsark. Hver pakke koster 150,- kr inkl. porto (i Norge) og inneholder nok utstyr til 10 barn. Sjekk ut "tips til gjennomføring av opplegg" for mer informasjon om aktivitetspakken. Dette opplegget kan brukes i barnegrupper i kirken, på menighetsskolen eller hjemme i familien. Skal du bruke det med flere enn 10 barn så bestiller du bare flere pakker. TV episodene kan så klart bare sees for seg selv også, men utbyttet blir langt større når man lager en god og helhetlig ramme rundt programmene. Programmet er laget for barn i grunnskolealder, men kan også brukes av ungdomsskole-elever. Se serien her. Nedenfor finner du en informasjonsvideo.

Her er noen tips til gjennomføring av opplegg rundt «Jul i Skyggebygda»:

  • Har du god tid så følg alt på programmet som vi har foreslått, men har du litt begrenset tid kan du for eksempel hoppe over leken. Eller kutte ned på annet.
  • Når dere skal dele inn i grupper, om du ikke har så mange barn, så kan du ha alle barna sammen eller eventuelt dele de opp som du selv ser passer best.
  • I veiledningen bruker vi tre forksjellige vanskelighetsgrader på noen av aktivitetene - lett, middels og vanskelig. Dette er tiltenkt klasseinndelingene (1.-4. klasse, 5.-7. klasse og 8.-10. klasse), men det er mulig å gi barnet alle tre hobbyaktivitetene. Eller du kan tilpasse med hensyn til barnets ferdigheter.
  • Vi har noen forslag til spørsmål og samtaler rundt episodene. Svar vil variere etter gruppa og modenhet. Her må du som leder vurdere hvilke spørsmål du stiller og hvilke svar du prøver å få de til å komme innom. Det skal være rom for at barna kan svare hva de ønsker,
    men vi som voksne bør prøve å få frem gode poeng og veilede barna til å tenke og vise gode verdier.
  • Bønnen kan dere velge om dere vil gjøre slik at alle som vil ber, eller om du som leder ber. Så gir du eventuelt en pause i selve bønnen så barna som vil kan be høyt eller inni seg. Snakk gjerne sammen om ting dere ønsker å be for i forkant av bønnen.
  • Aktivitetsarkene er ment til å deles ut så de kan ha det med hjem eller i kirka etterpå, men det kan brukes i programmet ditt om noen barn for eksempel er tidlig ferdig med hobbyaktiviteten og trenger noe å gjøre. 
    Bestill