Helter i Bibelen

Helter i Bibelen er en serie møter for barn som opprinnelig er laget som en serie, men det kan også brukes som enkelte barnemøter eller barnegudstjenester.

Når vi tenker på en helt, så tenker vi gjerne på en person som i løpet av et øyeblikk har gjort en handling som er modig, ekstraordinær og uselvisk. Ikke alle tenker på at denne heltemodige handlingen sannsynligvis er et resultat av karakter dannet over tid. I en tid der "jeg"-et står i fokus, trenger vi mer enn noensinne å høre om helter. Folk som står for noe, som blir igjen når andre løper avgårde, og som har en karakter som overvinner kjemper.

Noen av de bibelske heltene som vi ser nærmere på i denne serien, har begått store feilgrep, noen av dem er antihelter, de er usannsynlige kandidater for jobben, men de vokser til å bli forbilder for oss. De ser ut som helt vanlige mennesker, helt til den dagen da de reiser seg opp og står for det som er rett.

I begynnelsen av 2014 ble familieavdelingen bedt om å være med og holde en møteserie i Leknes i Lofoten. Det ble da holdt egne møter for barna mens de voksene hadde sine møter. Begge gruppene ble kjent med de samme bibelske heltene slik at de kunne ha samtaler sammen som en familie etter møtene.

Møtene var lagt opp til å vare i ca. en og en halv time. De startet ved at man spiste sammen og brukte litt tid på å høre hvordan barna hadde hatt det siden sist samling. Det var syv samlinger og møtene ble holdt annenhver uke. Disse samlingene kan brukes som en serie, eller man kan ta en av de og bruke som et barnemøte eller en barnegudstjeneste.

Tidsskjemaet som det er lagt opp til er følgende:

15 min. Mat og samtale tid
5 min. Velkommen og icebreaker aktivitet
10 min. Introduksjonsaktivitet
3 min. Dagens bibeltekst
7 min. Sang
8 min. Bibelhistorien del 1
10 min. Lek
7 min. Bibelhistorien del 2
14 min. Hobbyaktivitet
6 min. Bønneaktivitet
2 min. Repetisjon av dagens bibeltekst
3 min. Teaser til neste gang og takk for i dag

 

Totaloversikt over ressurser i form av møter og ekstramateriell finner du i ressursbanken.

24.-26. januar 2020

Vinterfestivalen

Lillehammer, Jorekstad

Mer info

Nyhetsbrev

Hei du! Meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev for å bli oppdatert på alt som skjer i SABU!