Nye ressurser fra familieavdelingen

Hvordan bygge tro hjemme

Tekst og foto: Harald Giesebrecht

 

Hvordan bygge tro hjemme

Ingen har større innflytelse over barn og ungdoms tro enn familien. Dette har det vært skrevet mange og tykke bøker om.

Nå har familielederne i de nordiske adventistkirkene oppsummert forskningen i en tekst som får plass på ett A4-ark, komplett med praktiske forslag og liste over mulige ressurser. Gry Beate Marley har vært Norges representant. Resultatet er en hendig liten guide som ikke er vanskelig å lese.  En investering på fem minutter kan faktisk utruste deg til å bli en bedre trosbygger hjemme.

Brosjyrene er gratis og ligger allerede på SABU sine nettsider både på norsk og engelsk under «Barn og familie». Men de finnes også på papir og alle kan få dem gratis tilsendt.  De seks guidene fordeler seg på aldersgruppene 0-3, 3-6, 6-10, 10-13, 13-16 og 16-19 år. De heter «Del troen hjemme» eller «Taking faith home».

 

Den enkle andakten

De samme familielederne nevnt ovenfor har også utviklet en flott pakke med 80 samtalekort som kan brukes som en superenkel, men givende andakt i hjemmet. Det er fire kategorier: Tilbedelse, tjeneste, nåde og fellesskap.

En person trekker et kort og alle fullfører setningen etter tur. Eller hver person trekker sitt kort og deler. Teksten kan for eksempel være:

(Tilbedelse) Min yndlingssang er… fordi…..
(Tjeneste)  Tre ting som Gud har gjort meg god til er….
(Nåde) Å si unnskyld er vanskelig, fordi…
(Fellesskap) Jeg føler meg som en del av menigheten når jeg…

 

Kortene er lekkert designet og kommer i en vakker liten eske. De koster bare 50 kroner (+ porto) og fås ved henvendelse til SABU.

2.-4. november 2018

Lederkonferansen

Sundvolden Hotel

Mer info

Nyhetsbrev

Hei du! Meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev for å bli oppdatert på alt som skjer i SABU!