Om SABU

Syvendedags Adventistkirkens barne- og ungdomsforening er en selvstendig forening som utgjør en del av Adventistkirkens arbeid i Norge. Vi har et spesielt fokus på barn, tenåringer, studenter, unge voksne og deres familier.

SABU står for Syvendedags Adventistkirkens Barne- og Ungdomsforening. Vi har rundt 1000 medlemmer som er med i lokale lag i hele Norge.
SABU har til formål å utruste barn og ungdom til å være Jesu disipler som lever etter en helhetlig syvendedags adventist tro.

Adventistkirken begynte sitt organiserte arbeid for ungdommer i 1907 med noe som på den tiden het ”Seventh-day Adventist Young People's Society of Missionary Volunteers”. Ideen var at ungdommer selv skulle ta ansvar for Guds arbeid og gjøre noe for samfunnet rundt seg. Det ble oppmuntret til å organisere slike foreninger i så mange lokale menigheter som mulig. Etter hvert ble navnet forkortet til Missionary Volunteers og så Adventist Youth Society og i dag heter det ”Adventist Youth Ministries” på verdensbasis.

I Norge ønsker vi å engasjere unge mennesker både i Guds rike og i samfunnet rundt oss. Det er derfor vi etablerte SABU i 2006.  SABU er bygget opp på de samme demokratiske prinsipper som Adventistkirken i Norge hvor ungdommer selv deltar i ledelse og organisasjonen, både på lokalt og nasjonalt nivå. Vi har på en måte tatt et skritt mot det som var den opprinnelige ideen med Adventistkirkens ungdomsarbeid – å skape engasjement!

Dette er også reflektert i SABUs formål: SABU har til formål å utruste barn og ungdom til å være Jesu disipler som lever etter en helhetlig syvendedags adventisttro.

Vi prøver å gjøre noe for hver aldersgruppe og støtter samtidig ledere som daglig utfører SABUs arbeid i lokale menigheter. Vi legger også vekt på familier, da familieliv har mer å si for barn og unges utvikling enn noe annet.

24.-26. januar 2020

Vinterfestivalen

Lillehammer, Jorekstad

Mer info

Nyhetsbrev

Hei du! Meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev for å bli oppdatert på alt som skjer i SABU!