Følelse

Bibelstudie

Forventninger?

Lykkelig

Del 1
Del 2
Del 3
Del 4

Å føle seg glad og lykkelig er en følelse vi alle ønsker å oppleve, og en følelse alle fortjener å oppleve. Hva sier egentlig Bibelen om det å være lykkelig? Kan man velge å være glad? 

sint!

Del 1
Del 2
Del 3
Del 4

Vi assosierer ofte sinne med noe negativt, men Paulus sier i Bibelen at det  er bra å være sint, så lenge man ikke er langsint. Kanskje Bibelen kan hjelpe oss å forstå hvordan det er bra å være sint på en god måte?

GOD NOK

Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
Alle er gode nok, og alle er elsket! Bibeln sier masse om dette, og igjennom disse leksene utforsker vi de ulike grunnene Bibelen gir oss som forsikrer oss om at vi er skapt gode nok, og hvordan vi kan hjelpe andre til også å føle seg bra nok og elsket. 

Å være lei seg

Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
Livet er ikke alltid like lett. Noen ganger opplever vi å være lei oss, og det kan være vanskelig å se lyset i tunnellen. Bibelen kan gi både trøst og oppmuntring til alle som er lei seg. 

Skam

Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
Hva sier egentlig Bibelen om skyld og skam? Er det følelser som kommer fra Gud eller er de konstruert av mennesker for å forsterke hirarkiet oss mennesker i mellom? Er skam bare negativt, og hvordan kan Bibelen være til hjelp i hverdagen når jeg kjenner på skammen jeg bærer på?

Tusen takk

Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
Takknemlighet er kanskje en av de fineste følelsene jeg vet om! Når man er takknemlig endrer ofte perspektivet seg til noe positivit. Men hva sier Bibelen om takknemlig og hvordan påvirker dette meg som kristen?

Verdi - full/løs

Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
Alle mennesker har en egenverdi. Noen føler seg verdifulle, andre føler seg verdiløse. Rangerer Bibelen verdi på samme måte som oss mennesker? Eller hva sier Bibelen som oppmuntring til meg i dag?

ensom

Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
Ensomhet er en av de vanligste følelsene i vår vestlige verden. Vi føler oss til og med ensomme når vi er sammen med andre. Men er ensomhet et nytt fenomen, eller var det noen i Bibelen som opplevde det samme?

...sliten...

Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
Har du noen gang opplevd presset på skolen, prestasjonsangsten i livet, du er  trøtt og sliten og vet ikke hvor du skal finne energien til å gjøre alt du vil? Da er du i så fall ikke alene! Bibelen snakker om det å være utslitt og hva man kan gjøre.

Forvirra?

Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
Det er ikke alltid like lett å ta valg, vite hva man skal. Gud kan virke langt borte og minst like forvirrende som det jeg føler meg. Men det er spennende også når man må velge. Har Bibelen noen gode råd for hvordan jeg kan håndtere usikkerhet?

SURPRISE!

Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
Livet er fult av overraskeler. Noen er kjempegode, andre skulle vi kanskje gjerne vært for uten. Men kanskje er det sånn at Gud også jobber, er med oss og viser oss nye ting om hvem han er ved å overraske oss? 

Frykt

Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
Å være engselitg og litt redd er sunt, sier man. Men likevel oppleves det kanskje ubehagelig. Jeg tror frykt er helt normalt, og vi ser på hvordan ulike mennesker og situasjoner i Bibelen taklet frykten de møtt. Og kanskje er det likere vår virkelighet enn vi tror?!

 

Dersom du ønsker alle leksene samlet i ett dokument, klikk her.

Would you like them all in English, please click here.