Solidaritetstur

Vi er nå i gang med å planlegge ny solidaritetstur. Neste sommer går turen til Uganda, i uke 29, 30 og 31 - 16. juli - 5. august 2018! Nytt av året er at turen blir sammen med danskene! Søknadsfristen er 1. mars 2018, og vi åpner mange vil søke og bli med på tur!

SABU har et tett og fast samarbeid med bistandsorganisasjonen ADRA (ADRA - Adventist Development and Relief Agency). Og til sommeren, 16. juli - 05. august 2018, arrangerer vi en ny solidaritetstur. Denne gangen også i samarbeid med våre kjære venner i Danmark (både ungdomsavdelingen og ADRA). Turen vil gå til Uganda, som er et spenndene og naturskjønt land i hjertet av Afrika. Annerledes og interessant kultur, god mat, natur, få nye venner både fra fjern og nær, er bare noe av det du vil kunne oppleve på en slik tur.

Prosjektet vi skal jobbe med, er ikke helt avklart enda. Men Uganda er et land som flyter over av muligheter. De har 1 million flyktninger i landet som kommer over grensen fra Sør-Sudan, samtidig som halvparten av befolkningen i Uganda er under 15 år. Så her bugner det altså over av muligheter til å bistå. 

Formålet med en slik solidaritetstur er å skape engasjement for mennesker som lever i fattigdom, og vise disse menneskene solidaritet og respekt. Det vil, forhåpentligvis, bli masse tid til å leke og aktiviterer med de lokale barna, oppmuntre ungdommer og gi de voskne en hjelpende hånd. Vi kommer også til å besøke noen av de lokale adventistmenighetene i området, og få øynene opp for den lokale kulturen, både i og utenfor kirken. I løpet av en slik tur vil det også bli tid til å oppleve den storslåtte naturen i Uganda, samt få ett innblikk i kulturen, besøke interessante steder og ADRAs prosjekter.

Tidligere solidaritetsturdeltagere forteller om erfaringer som har endret livet ders. Yrkesvalg og prioriteringer ble annerledes enn først tenkt. Solidaritetsturen gir rike erfaringer i møte med ulike mennesker og kulturer.

Hvem kan bli med? Alle som får være med på solidaritetstur må ha fylt 17 år, og turen er primært for ungdom og unge voksne.

Forberedelseshelg:
Det vil bli en obligatorisk forberedelseshelg i København, den 27. - 29. april, hvor vi snakker om forventninger, detalert plan og program, reise, blir kjent og mye mer.

Pris:  
Student: 11.500 NOK 
Ordinær: 14.000 NOK
Prisen inkluderer alt av flybilletter, overnatting, det meste av mat, reise, etc. 

Dersom økonomien er en stopper for noen av dere, så vi jeg bare oppfordre dere til å søke likevel. Her er noen tips:

  • Du kan søke din lokale meninghet om støtte til turen, mot at du viser bilder og forteller dem om turen når du kommer hjem.
  • Vi i SABU ønsker også å hjelpe dere. Dersom det blir for vanskelig å betale alt i ett, så ønsker vi å tilby en periode-betalingsplan. Da betaler du 4000 kr innen juni, og resten innen 31. august.  

SØKNADSFRISTEN er over

Arrangør: SABU, Adventistkirkens ungdomsafdeling og ADRA. 

Nyhetsbrev

Hei du! Meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev for å bli oppdatert på alt som skjer i SABU!