Familiegudstjenesten i Mjøndalen 

Sabbaten 18.04 var det familiegudstjeneste med Harald, Petrine og Lis m.fl. fra Mjøndalen menighet. Du kan se den på Youtubeher og være med å sende inn bilder (se nedenfor). 

Eksperimentet

1) Kok opp vann og hell over oppskåret rødløk der skallet er med. To løk til en halv liter vann.  La de trekke i fem minutter og sil vannet.

2) Da er det bare å ha det gøy.  Finn fem glass. Ha vann i ett, farris i et annet, sitronvann i et tredje, vann med natron i det fjerde og vann med plumbo i det siste. (Halvfulle glass er bra).  Prøv gjerne også andre ting. Eplejuice, tannkrem etc. - vær kreativ.

Så er det bare å helle noen dråper av gangen av rødløkvannet oppi glassene og se hva som skjer. Hvor mye natron, sitron, plumbo etc man har i vannet avgjør også fargen. Har du f. eks. bare en halv ts. plumbo i vannet blir det én farge. Har du to ts i vannet blir det en annen. (NB: Plumbo er sterke saker som bare mamma eller pappa får håndtere. Hold avstand til det har brust fra seg og IKKE pust inn gassen som lages.)

Ta gjerne et bilde og send et til post(at)sabu.no eller til Harald Giesebrecht på telefonnr 91717632 eller messenger eller en annen måte. Så legger vi det ut her. 

Tegningene

Lag tegninger av ting du har takket Gud for, og send bilde av dem til oss, så legger vi dem ut her. 

Send til post(at)sabu.no eller til Harald Giesebrecht på telefonnr 91717632 eller messenger eller en annen måte. Så legger vi det ut her.