Fotballcup 2016

I de kalde morgentimene, lørdag 12. november, var det mange, opp mot 300, som fant veien til Mjøndalen. Det var duket for Lovsangsfest og fotballcup, eller SABUcup som den også kalles.

I det man kom inn døren kjente man den deilig lukten av god frokost. Og mens vi nøt den gode hotellfrokosten, delte Anders Wiik noen spennende tanker med oss om kristenlivets firehjulstrekk. Det var en givende diskusjon om hvordan bønn, Bibelen, fellesskap og tjeneste kan være fire elementer som gjør at kristenlivet får feste i motbakkene. En givende frokostsabbatsskolen, med andre ord.

Gode og mette, og etter mange klemmer og koselige gjenforeninger med venner man ikke har sett på en stund, brakte det løs med Lovsangsfest. Lovsangsfesten, eller gudstjenesten som det tradisjonelt heter, var et variert program med noe for enhver smak, hvor man fikk lovprise Gud på mange ulike måter, både gjennom sang og musikk, diktlesning, sketch, aktiviteter og bønn. Til manges begeistring, hadde vi fått besøk av flinke musikere fra Danmark, bandet fra speiderleiren i sommer. Det var stas at de reiste hele den lange veien for å være med på Lovsangsfest med oss! Lovsangsfesten var også et høydepunkt, for da ble Melissa Myklebust innsatt som regulær pastor. Melissa har jobbet som turnuspastor i Adventistkirken de siste 2 årene, og nå ble hun satt til å være ordentlig pastor. Dette var et høytidelig og minneverdig øyeblikk.

Etter en fantastisk middag, var det mange spente barn, tenåringer og større barn, som strammet skoene, dro sokkene over leggbeskytterne og tok en ekstra oppvarmingssprint før fotballcupen endelig skulle begynne. Det var mange ivrige spiller og supportere. Stemningen var på topp, lydnivået stigende, og jubel, smil og latter fylte Mjøndalhallen utover kvelden og natten. Etter mange kamper, svette og tårer, stang ut for noen, fulltreffere for andre, innkast, straffespark, fantastiske redninger, sklitaklinger, eventyrlige dribledueller, iherdig laginnsats og noen timers venting, var det endelig finale tid. I tenåringscupen (dvs turneringen for de under 16 år) ble det en spennende finale mellom Tigers og Tyrisand United, hvor Tyrisand United til slutt gikk av med en overlegen seier, etter å ha vunnet 4-0!

I voksencupen, ble det spilt en intens finalekamp mellom Svartstrupesteinskvettene og BMI. Det ble en spennende kamp, hvor konkurranseinstinktet kokte fra begge lag. Til tross for en straffe og iherdig innsats, så var det til slutt Svartstrupesteinskvettene som tok seieren, 3-2.

Så det er bare å ta av seg hatten og gratulere de to vinnerlagene! Ellers så takker vi for innsatsen, lagånden, engasjement, positivitet og for at akkurat du var der og gjorde fotballcupen til en fantastisk fin dag!