Intervju med Ellen og Rebecca

Ellen Fønnebø er prosjekt-medarbeider i SABU sesongen 2020-2021

 1. Hvem er du, hvor kommer du fra og hva gjør du når du ikke jobber i SABU? 
  Heia! Jeg heter Ellen Linnea Fønnebø, og er ny medarbeider her i SABU. Jeg bor på Røyse nå, men jeg kommer egentlig fra kalde og vakre Tromsø. Jeg går siste året på Tyrifjord Videregående Skole og bor derfor på internatet der. Når jeg ikke er på jobb driver jeg med mye forskjellig. Først og fremst gjør jeg jo mye skole, 3. klasse på videregående er ikke et lett år, så jeg legger en del innsats inn i det. Ellers på fritiden spiller jeg volleyball, også er jeg speiderleder for småspeiderne i Tyrifjord tropp. På toppen av det hele elsker jeg å henge med vennene mine, og kjæresten min. Jeg er en veldig sosial person, som elsker å ha folk rundt meg absolutt hele tiden.
 2. Hvorfor tror du at akkurat du ble spurt om å jobbe i SABU? Jeg har vært med som frivillig stab på en del ulike tenåringshelger SABU har arrangert, i tillegg til at jeg har vært sommering på sommerstevnet. At jeg har vist engasjement og interesse for SABU, i tillegg til at jeg har vist innsats, tror jeg er en stor del av grunnen til at jeg ble spurt om å jobbe i SABU. I tillegg ga jeg uttrykk for at jeg ønsket meg en deltidsjobb siste året på videregående, så de i SABU visste nok at jeg var interessert i jobben.
 3. Hvorfor sa du ja? Som sagt ville jeg veldig gjerne ha en deltidsjobb mens jeg skulle gå siste året på videregående. Jeg visste at jeg kom til å ha korte skoledager, og derfor ha tid til en jobb på siden. Jeg har lenge vurdert det å bli ettåring hos SABU, da dette er en jobb jeg tror jeg hadde digga, i tillegg til at jeg har hørt mye bra om den fra andre jeg kjenner som har vært det. Da jeg fikk tilbudet om dennedeltidsjobben jeg har i SABU som medarbeider, trengte jeg ikke engang å tenke over svaret, det ble et ja med en gang. Jeg føler at den passer meg bra i og med at jeg er en veldig sosial person, som er glad i å jobbe med andre mennesker og jeg liker å arrangere.
 4. Hva slags ting er det du jobber med, når du jobber? Jeg jobber egentlig med mye forskjellig, blant annethjelper jeg SABU med å ordne diverse materielle ting, som for eksempel å skrive ut ulike ressurser som skal sendes ut, og jeg forbereder ofte det som trengs tilaktiviteter på ulike SABU-arrangementer. I tillegg lager jeg også SABU-kalenderen, og oversetter en del HF-merker fra engelsk til norsk, slik at vi kan få flere HF-merker på nettsiden vår.
 5. Hva er du skikkelig god til? Jeg vil si jeg er veldig god til å holde meg organisert, alltid være blid og fornøyd, og jeg gir ikke opp så lett. Jeg vil si jeg har en del pågangsmot. I tillegg er jeg god til å snakke med andre mennesker, jeg er veldig åpen og kanskje derfor også lett å snakke med.
 6. Hva er det beste med SABU? Det er flere ting som jeg mener er det beste med SABU. For det første er det de kreative og flinke folka som jobber her. De er veldig imøtekommende og hyggelige, og det er umulig å ikke like dem. I tillegg elsker jeg allede ulike type SABU-arrangementene. Jeg liker både hvordan de er lagt opp, hvordan de er organisert, og selvfølgelig selve gjennomførelsen. Alt i SABU er veldig ryddig og oversiktlig gjort, noe som gjør det både lett og hyggelig å delta som stab, delta som deltaker og det å jobbe her.

Rebecca Hofseth begynner i 100% stilling i SABU fra Januar 2021.

 1. Hvem er du og hvor kommer du fra? Jeg heter Rebecca, bor i Mesnali, men er opprinnelig engelsk. Jeg er oppdratt i et adventist hjem og går til vanlig i Lillehammer kirke. Jeg er gift med Ole Martin og mor til Casper på snart 9 mnd. 
 2. Du har engasjert deg i SABU så lenge jeg kan huske. Når var første gang, og har du oversikt over alle rollene du har hatt?
  Første gang var da jeg var ettåring i SABU i 2013/2014. Om jeg har oversikt over alle rollene er en annen ting. Men siden året som ettåring har det ikke gått ett år uten at jeg har engasjert meg i SABU sitt arbeid. Som å være stab på speiderleir, hatt barneprogram på sommerstevne, hatt høstmøte for barna i Arendal og vært ansvarlig for de frivillige på Vinterfestivalen.
 3. Hvilken utdanning har du og hva jobber du med nå?
  Jeg er utdannet barnehagelærer og jobber som pedagogisk leder i en barnehage.
 4. Hva er du skikkelig god til?
  Jeg er flink med barn og til å være en del av et team, men også lede team. 
 5. Hva gleder du deg mest med i SABU-jobben?
  Det er mye det! Gleder meg til å jobbe med de fantastiske menneskene i SABU, å lære nye ting og kunne bidra til de ulike arrangementene samt barn og unges kristne oppvekst.