La tenåringene slippe til

Tenåringene i dag vokser opp i et underholdningssamfunn. De er vant til å bli underholdt og at det skjer noe nesten hele tiden. Dette kan være en utfordring for menigheten...

La tenåringene slippe til

Tenåringene i dag vokser opp i et underholdningssamfunn. De er vant til å bli underholdt og at det skjer noe nesten hele tiden. Dette kan være en utfordring for menigheten, hvordan kan man klare å holde interessen til den oppvoksende generasjonen? Og hva tenker tenåringene selv om det de hører på, ser på og bruker tid på?

22.-24. mars i adventistkirken på Ulsrud var det show! Da var det Teen Forum hvor 40 tenåringer sammen med en sprek og engasjerende stab utforsket nettopp teamet «underholdning». Det var gode og reflekterte samtaler omkring musikk, film, serier, bøker, gaming, tidsbruk mm. Gudstjenesten den sabbaten ble gjennomført av flere dyktige tenåringer som ledet ut i både sang, musikk, bønn og barnefortelling.

Vi som en menighet kan kanskje ikke konkurrere med Hollywood i forhold til underholdning, men heldigvis så har vi andre verdier som vi er gode på, som er viktige og som varer. De gode nyhetene er at tenåringene våre er utrolig reflekterte og det er tydelig at mange foreldre og menigheter har lagt et fantastisk godt grunnlag for å styrke ungdommens tro. På teen forumet så laget tenåringene lister med 10 skjermvettregler, og det var jammen regler som burde gjelde ikke bare for tenåringer som ble skrevet ned.

Det viktigste vi kan ta med oss fra helgen var; la tenåringene slippe til i menigheten! De kan utrolig mye, de er positive og de ønsker å bidra. Ha tillit til dem, de er reflekterte og har mye de kan dele. De er opptatt av langt mer enn det som skjer på en skjerm og det viktigste vi kan gjøre som en menighet er å la de unge som vokser opp i menigheten få et eierforhold til kirka og bidra til at de kan få et personlig forhold med Jesus. Begge disse er aspekter vi håper teen forum bidrar med!