Nasjonal tenåringshelg med VENNER

SABU pleier vanligvis å arrangere flere tenåringshelger i løpet av året, for alle tenåringene våre rundt om i landet: Teen Forum for Østlandet, Relation i Nord-Norge og Connect på Vestlandet. Pandemien og smittevernregler har ført til at det har vært vanskelig å gjennomføre flere av disse arrangementene. Dette er noe tenåringene har syntes vært veldig trist, siden disse helgene har vært en flott møteplass for dem, med mye inspirasjon, undervisning, lek og moro.

Vi i SABU synes det er viktig at tenåringene blir sett og at de får egne, givende opplegg som er lagt opp for dem. Helgen 19. – 21. mars arrangerte vi derfor en Nasjonal tenåringshelg over Zoom for alle tenåringene i landet, med over 100 påmeldte! Noen steder i Norge kunne tenåringene samles i små grupper, mens andre steder fikk man kun sitte alene hjemme. Uansett sted og situasjon var programmet tilrettelagt for alle, med program både fredag kveld, lørdag formiddag og kveld, og søndag formiddag.

Fredag kveld startet med introduksjon av temaet for helgen, vennskap, alternative bli-kjent aktiviteter og icebreakers. Videre ble tenåringene delt inn i grupperom på Zoom, slik at de fikk snakke i mindre grupper om temaet. Kvelden ble rundet av med en bønneaktivitet og en online sosial samling på et program som kalles GatherTown.

Sabbaten startet med sabbatsskole med temaet «En god venn» med Harald Giesebrecht, og fortsatte med en gudstjeneste der Melissa Myklebust var taler. Her var temaet «Vennskap i Bibelen». Senere på dagen var det tid for Global Youth Day aktiviteter, i og med at 20. mars var den internasjonale «Global Youth Day» dagen, disse ble gjort lokalt. På kvelden var det tilbake igjen på Zoom, for da var det tid for Gameshow!

For de som ikke hadde lagt seg altfor sent lørdag kveld, var det morgentrim med Bethany Martin søndags morgen. Her var det mange som stilte opp, både unge og de litt eldre fra SABU-teamet.

Vi er superglade for at vi fikk gjennomført en slik helg for tenåringene, og vi er veldig takknemlige for alle gode tilbakemeldinger vi har fått. Det var veldig positivt for oss å se at så mange tenåringer var med, og vi gleder oss masse til vi kan møte de alle fysisk igjen!

Mvh oss i SABU

Skrevet av Ellen Fønnebø