Nye ressurser fra familieavdelingen

Hvordan bygge tro hjemme

Nye ressurser fra familieavdelingen

Tekst og foto: Harald Giesebrecht

Hvordan bygge tro hjemme

Ingen har større innflytelse over barn og ungdoms tro enn familien. Dette har det vært skrevet mange og tykke bøker om.

Nå har familielederne i de nordiske adventistkirkene oppsummert forskningen i en tekst som får plass på ett A4-ark, komplett med praktiske forslag og liste over mulige ressurser. Gry Beate Marley har vært Norges representant. Resultatet er en hendig liten guide som ikke er vanskelig å lese.  En investering på fem minutter kan faktisk utruste deg til å bli en bedre trosbygger hjemme.

Brosjyrene er gratis og ligger allerede på SABU sine nettsider både på norsk og engelsk under «Barn og familie». Men de finnes også på papir og alle kan få dem gratis tilsendt.  De seks guidene fordeler seg på aldersgruppene 0-3, 3-6, 6-10, 10-13, 13-16 og 16-19 år. De heter «Del troen hjemme» eller «Taking faith home».

 

Den enkle andakten

Vi hadde betweens-samling (mellomtrinnet) hjemme hos oss, og som andakt dro jeg fram de nye samtalekortene fra SABU. «Dere har hørt om leken nødt eller sannhet?» spurte jeg. «Dette er omtrent sånn, men med bare sannhet. Dere skal trekke et kort og så må dere si noe om det som står på kortet.» I gjengen som var hos oss var det mange som synes det var veldig flott at noen ville høre på hva de hadde å si, og i 15 minutter var det konkurranse om å få trekke det neste kortet. Jeg lot dem velge kategori selv (tilbedelse, nåde, fellesskap, tjeneste. Det var faktisk en veldig bra liten samtale. Prøv det i hjemmet eller med barnegrupper. Du kan til og med tilpasse og plukke ut de spørsmålene du tenker passer best på forhånd.

Eksempler:

(Tilbedelse) Min yndlingssang er… fordi…..
(Tjeneste)  Tre ting som Gud har gjort meg god til er….
(Nåde) Å si unnskyld er vanskelig, fordi…
(Fellesskap) Jeg føler meg som en del av menigheten når jeg…

 

Kortene er lekkert designet og kommer i en vakker liten eske. De koster bare 50 kroner (+ porto) og fås ved henvendelse til SABU.