Sommerens stevner avlyst

Adventistkirken i Norge besluttet mandag 4. mai at sommerens stevner dessverre må avlyses. Det blir dermed verken sommerstevnet, speiderleir eller roverleir. Selv om det skulle blitt lov med et visst antall mennesker på leir, ville hygiene- og avstandsreglene gjøre det nærmest umulig å gjennomføre på en måte som ble meningsfullt. Og skulle vi bli medskyldige i et utbrudd ville det naturligvis være veldig uheldig.

- Vi vil ikke være i stand til å overholde de hygienereglene myndighetene ber oss følge, sier Gry Beate Marley til Adventist.no.

- Selv om speiderleiren, f. eks. ikke ville omfattet mer enn om lag 250 speidere og ledere, ville logistikken med å oppfylle smittevernkravene blitt for store.

- Speiderlederne måtte eventuelt ha delt inn troppene i små grupper. Jeg kan ikke se at det er gjennomførbart, slik situasjonene er nå. Vi må også ta smittevern på alvor, og selv om vi er lei oss for å skuffe både sommerstevnets deltagere og de som hadde tenkt seg på speiderleir, så ser vi frem til noen flotte leirer i 2021.

Ellers opplyser Tellef Fossli at Vik camping holder åpent, så om noen skulle ha lyst til å reise dit sammen med en eller to andre familier og tilbringe en uke sammen - f. eks. i uke 28 -  er de hjertelig velkomne som vanlige campinggjester.

SABU vil tilby 4-dagers aktivitetspakker for både barn og tenåringer. Et litt sånn gjør-det-selv sommerstevne. Følg med på sabu.no eller facebook/SABUinfo. Mer info kommer.

Skrevet av Harald Giesebrecht

Publisert 05.05.2020

Aktuelt

Aktivitetspakke til Bønneuken

Som alltid finner du bønneukelesninger for barna i Adventnytt. I år har vi også lagt dem på nett og laget en liten aktivitetspakke til som du kan bestille.

Sammen mot fremtiden

Lørdagskveld den 12. juni lages det et program som blir en liten kompensasjon for at årsmøtene er avlyst i år. Dette blir sendt fra Mjøndalen, men vil inkludere innslag fra menigheter over hele landet.

Sommerstevnet drar til fjells!

Da stevnet på Vik ble utilgjengelig åpnet det seg en mulig i fjellheimen!