Sommerfryd på sitt beste!

Tretten land og 4 divisjoner var representert. Det var 200 deltagere og stab og Sommerfryd viste seg fra sin beste side.

Sommerfryd på sitt beste!

Dette var Master Guide Camp VI, et arrangement som faller under ansvaret til den Trans-Europeiske Divisjonen og Norge var heldige nok til å bli valgt som vertsland denne gangen.

Drømmen om at Norge skulle ta imot speiderledere fra hele Europa og andre deler av verden, begynte med Stefan Kusterle, en tromsøværing med kjærlighet for både Sommerfryd og Nord-Norge. Peter Bo Bohsen, ved avslutning av leiren takket Stefan for hans «crazy idea» - ideen om at vi kunne fylle Sommerfryd med speiderledere fra USA, Russland, Serbia, Nederland og Storbritannia, blant annet. Vel, den gale ideen ble virkelighet, og virkeligheten var fantastisk!

De fleste deltagerne hadde aldri opplevd noe lignende. Det var selvfølgelig sol hele natten, og snøen lå fortsatt på fjellene. Turen ut til Tungeneset på Senja var nok et høydepunkt for mange. Flere deltagere var skeptiske når de først kom og så lavvoene de skulle bo i, men ved slutten av leiren var det mange spørsmål om hvor man kunne få kjøpt disse rare teltene med ovn og pipe.

God undervisning var det både fra hovedtaleren, Gry Beate Marley, fra verdens speiderleder, Jonathan Tejel og fra dyktige speidere både fra Norge og utlandet. Under «skills exchange» ble alle sammen lærere for gruppen sin, for når det er 200 Master Guidere samlet, er det veldig mye kunnskap til stedet.

Vi fikk veldig god hjelp av frivillige fra Nord-Norge som hadde med seg årevis med erfaring fra leirliv i nord og med Sommerfryd som leirsted. Det mest rørende øyeblikket var når Harald Hansen fortalt historien til Sommerfryd, om hvor mye stedet har betydd for Adventister i Nord-Norge og om hans egen dåp i vannet der som 12-åring.

Sommerfryd vil gjerne bety mye for flere, også dagens ungdommer. Hva med å ta din ungdomsgruppe, eller speidergruppe på en tur til Nord-Norge og til vakre Sommerfryd?

 

Publisert 09.07.17