Vinterfestivalen 2019

Flere hundre ungdom og voksne som har det gøy SAMMEN. Og en lokalmenighet som stiller opp noe så til de grader og gjør det hele mulig!

Vinterfestivalen 2019

Foto: Petter Vetne

 

30 lag.

30 LAG!

Fra hele landet! Flere hundre ungdom og voksne som har det gøy SAMMEN. Og en lokalmenighet som stiller opp noe så til de grader og gjør det hele mulig!

Vinterfestivalen lever opp til navnet på alle måter:

Festivaler har ofte overnatting på flatseng:
Vi slipper telt, men fikk fine oppvarmede klasserom med herlig fellesskap langt ut i de små timer, og med fullstendig lydtette dører som gjorde det mulig for de ulike overnattingsgruppene å praktisere ulike sengetider uten å forstyrre hverandre. Det at lagene med lagleder bor på rom sammen som lag og sammen med andre lag, er også mega-sosialt og en stor del av opplevelsen.

Festivaler har ofte bra musikk:
Vi fikk både en herlig konsert med Lin D og vakker engasjerende lovsang med team fra Tyrifjord, ledet av Linea og med Jonathan på gitar! Det var også en nydelig solo av Ragnhild Kvinge og vakker pantomime med Karoline og jentene fra Lillehammer menighet. Bra lyd og akkurat passe mye!

Festivaler har et festivalprogram:
Variert og kult fredagskveldsmøte, leker, konsert, aking og vinterpark, workshops, gudstjeneste med skikkelig bra tale av Simon Martin, gratis massasje pluss gourmet og slalom i Hafjell…. Ja, alt dette i tillegg til det vi alle egentlig kom for: En velsmurt og knirkefritt gjennomført Innebandycup der Palmevennlige Tomater vant hårfint og dramatisk på straffe over forhåndsfavorittene Les Blues i juniorklassen, mens JENEKA «knuste» (så vidt) Ozonlaget i Seniorfinalen.

Festivaler har ofte enkel men god mat:
Her var det ingenting å klage på. Lillehammer menighet stilt opp døgnet rundt med kveldsmat,  frokost x2, en fantastisk taco-middag med hjemmelaget brownies til dessert OG gratis vafler til alle på kvelden. Og om ikke det var nok kunne man få fantastisk snack og frukt fra Mattesonskolen, som smakte alt for godt til at vi tror på at den virkelig er sunn. Og da alt var ferdig var det tolv kurver (søppelsekker) brød til overs. Eller i hvert fall noen. Så mange av oss spiste festivalmat hele uka etterpå.

Festivaler er ofte årlige:
Slik er det også med Vinterfestivalen. Så det er bare å glede seg til neste år. Det blir også da, siste helgen i Januar.

Festivaler er ofte avhengig av dugnad:
Lillehammer menighet stiller opp på en helt enestående måte og har gjort det i mange år. Jeg håper du husket å takke dem - for frokost, for taco, for vafler, for vantene rundt banene osv. osv.  Det blir ikke festival uten dem. Det var også mange andre som stilte opp som frivillige og gjorde en kjempejobb med registrering, nattevakt, teknikk, rydding, massasje & snack, logistikk osv. osv. Kanskje du har lyst til å være med å oppleve hele festivalen som frivillig neste gang? Du skaper i hvert fall veldig mye glede for veldig mange. Tusen takk!

 

 

PS:

Festivaler har ofte et hittegodskontor
Vi sitter igjen med en skikkelig fin sekk med noen bra sko oppi. Er den din?

 

Skrevet av Harald Giesebrecht
Publisert 25. februar 2019