VinterRelation februar 2018

Det ble omsider fredag kveld, mørket hadde senket seg over Sommerfryd, Adventistkirkens leirsted i Nord-Norge.

VinterRelation februar 2018

Dessverre for oss søringer var det ikke noe nordlys å se, men snøen lå hvit og stille på utsiden. Inne var det dog full fest, da 32 ungdommer var samlet på VinterRelation. De hadde kommet kjørende helt fra Alta i nord, til Lofoten i sør, en herlig gjeng. Adam Hazel hadde inspirerende andakter, og delte ting om Gud, kristentro og egenverd han selv skulle ønske han visste da han var tenåring. Inspirerende. Etter andakt, god mat og bli-kjent aktiviteter, var vi klare for litt hvile før den actionfylte sabbaten.

Frokosten var nydelig, andakten spennendene, og hva er vel ikke bedre enn å gå ut å formiddagen for å nyte finværet og vinteren? Aktivitetene som fulgte var selvfølgelig snøscooterkjøring, eller snøscooterpåsitting, eller snørekjøring (å stå bak på ski), noe som var utrolig artig. Hva gir vel mer adrenalinkick enn å sitte på en snøscooter som kjører full fart bortover sletta, hopper på en snøfonn, og steiler før den suser videre? Det var ikke vanskelig å se at mange av ungdommene syntes det var kjekk med litt ordentlig fart og spenning. Den andre uteaktiviteten var en skikkelig viking aktivitet. Men er man norsk så er man norsk, for nå skulle det isbades. Det var mellom 80 - 90 grader i badstua og -7 grader ut. Så etter å ha svetta livet av oss en liten stund, var det bare deilig å hoppe nedi hullet i isen og dyppe seg blant isklumpene som fløt rundt, for så å løpe inn i badstua igjen og gjenta prosessen. Jeg tror nesten aldri jeg har møtt en tøffere gjeng, hvor omtrent samtlige ungdommer og voksne var og tok seg en dukkert! Frisk og deilig var det. Bra for helsa er det visst også!

Da mørket senket seg var det på ny tid for deilig mat, andakt og mer lek og konkurranse. Og da kakedekorasjonskonkurransen var over, og snacksen var fortært, skulle man tro moroa var over for denne gang. Men neida. Da var det ny runde med isbading for de som ville, før vi blundet et par timer og reiste hjem på søndag.

Jeg må bøye meg i støvet for de tøffe tenåringene i nord, som står på, bader i isvann, freser rundt på snøscooter, løper og leker på ski, tar enhver utfordring på strak arm, deler spennende tanker, skriver fantastisk lovsanger, alltid positive, ja, for en fantastisk gjeng! Takk for en uforglemmelig helg!

Skrevet av Melissa Myklebust