Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Syvendedags Adventistkirkens Barne- og Ungdomsforening

En selvstendig forening som utgjør en del av Adventistkirkens arbeid i Norge. Vi har et spesielt fokus på barn, tenåringer, studenter, unge voksne og deres familier.

SABU står for Syvendedags Adventistkirkens Barne- og Ungdomsforening. Vi har rundt 1000 medlemmer som er med i lokale lag i hele Norge.

SABU har til formål å utruste barn og ungdom til å være Jesu disipler som lever etter en helhetlig syvendedags adventist tro.

Adventistkirken begynte sitt organiserte arbeid for ungdommer i 1907 med noe som på den tiden het ”Seventh-day Adventist Young People's Society of Missionary Volunteers”. Ideen var at ungdommer selv skulle ta ansvar for menighetsarbeid og gjøre noe for samfunnet rundt seg. Det ble oppmuntret til å organisere slike foreninger i så mange lokale menigheter som mulig. Etter hvert ble navnet forkortet til Missionary Volunteers og så Adventist Youth Society og i dag heter det ”Adventist Youth Ministries” på verdensbasis.

I Norge ønsker vi å engasjere unge mennesker både i menigheten og i samfunnet rundt oss. Det er derfor vi etablerte SABU i 2006. SABU er bygget opp på de samme demokratiske prinsipper som Adventistkirken i Norge hvor ungdommer selv deltar i ledelse og organisasjonen, både på lokalt og nasjonalt nivå. Vi har på en måte tatt et skritt mot det som var den opprinnelige ideen med Adventistkirkens ungdomsarbeid – å skape engasjement!

Dette er også reflektert i SABUs formål: SABU har til formål å utruste barn og ungdom til å være Jesu disipler som lever etter en helhetlig syvendedags adventisttro.

Vi prøver å gjøre noe for hver aldersgruppe (inkludert familier) og støtter samtidig dem som daglig leder ut i de lokale SABU-lagene. 

Våre verdier

Hvordan vi oppnår målene våre i SABU er minst like viktig som hva vi oppnår.  Derfor vil følgende verdier prege alt vi produserer:
 

Ekthet: Vi vokser som troende mennesker når vi er ekte. Derfor vil vi prøve å skape trygge miljøer, preget av ærlighet, åpenhet og raushet hvor barn og ungdom kan være seg selv i møte med voksne som modellerer disse verdiene.

Vennskap: Vår identitet og våre valg er ofte påvirket av vår tilhørighet. Derfor vil vi skape arenaer hvor inkluderende felleskap kan blomstre. Gud, i sin rause kjærlighet kaller oss for sine venner. Barn og ungdom som er knyttet til SABU skal få oppleve den samme rause kjærligheten.

Engasjement: Vi er skapt til å skape. Derfor ønsker SABU å oppmuntre til engasjement som bygger fellesskap og samhold. Dette engasjement blir kjennetegnet av kvalitet og respekt.

 

Gry Beate

Kontakt

Gry Beate
Daglig leder, SABU

32 16 16 73 Send e-post

Harald

Kontakt

Harald
Barn & Familie / iCOR

32 16 16 70 Send e-post

Rebecca

Kontakt

Rebecca
Speider & tenåringer

473 03 583 Send e-post

Tiani

Kontakt

Tiani
Ettåring

936 58 494 Send e-post

Adam Hazel

Kontakt

Adam Hazel
Web & lokallag

405 34 379 Send e-post