Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

SabbatsChat - en interaktiv sabbatsskole for tenåringer!

Dette er et splitter nytt Bibelstudie for tenåringer, utarbeidet av tenåringslederene i de nordiske landene. Det består av 12 ulike tema fordelt på fire sesonger/år, ett tema per måned. Hvert tema, hver måned er delt i fire deler. Du som lærer bestemmer hvilke tema du ønsker å ta hvilken måned. Hvert Bibelstudie består av et avsnitt fra Bibelen (som leses) og refleksjonsspørsmål. Målet med SabbatsChat er å la tenåringene få tid til å tenke og reflektere over dagsaktuelle tema, og se hva Bibelen sier om det. Det finnes ingen riktig og ingen gale svar, og derfor er alle spørsmål formulert på en åpen måte for å få i gang tankeprosessen og samtalen både hos tenåringene og lederne deres.

Vi kommer til sabbatsskolen. Læreren har skrevet ut et ark med dagens tema til alle. Slå opp og les bibelteksten sammen (eller hver for seg) i en ordentlig papir Bibel (mobilbibel er ikke alltid det samme). Vi ønsker å øke bibelkunnskapen og tryggheten rundt det å bruke og lese sin egen Bibel. Alle svarer på refleksjonsspørsmålene hver for seg. (Alle trenger en penn hver.) Bruk gjerne litt tid på dette. Deretter kan man diskutere, enten sammen alle sammen, i små grupper eller i par. Det er sunt å dele de tankene og refleksjonene man har, og få innspill fra jevnaldrende. Så går man igjen tilbake til å svare på de siste fire refleksjonsspørsmålene i boblene nederst på siden, hver for seg. Når man er ferdig med det, er tanken igjen å åpne opp for diskusjon og deling av tanker og refleksjoner.

Dersom du ønsker å pakke dette inn i illustrasjoner, bønneaktiviteter, icebreakere, videoer eller andre ting, er det opp til deg som leder. Men hovedformålet er for tenåringene å lese Bibelen og reflektere rundt det som står der, og diskutere temaene på sine premisser. Hva mener og tenker de egentlig? Og hvordan kan Bibelen være relevant for dem i dagliglivet?

Harald

Kontakt

Harald
Barn & Familie / iCOR

32 16 16 70 Send e-post

  Sabbatschat sesong 1-4

Sesong 1
Sesong 2
Sesong 3
Sesong 4