Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

meg@Gud

Om meg@Gud

Nedenfor vil du finne lenker til både videoer og veildening for å arrangere meg@Gud-samlinger. Meg@Gud er et samarbeidprosjekt mellom menighetsledere, ungdomsledere og ungdommer selv. Det er derfor meg@Gud er preget av 3 viktige karakteristikker: vennskap, fleksibilitet og mening.

Vennskap

Man får alltid mye mer ut av en reise når man er sammen. Å spise, prate, le og diskutere sammen er å være ærlig, sårbar, åpen.  Dette er et felleskap og i et felleskap oppdager man nye måte å tenke på, nye svar og nye spørsmål. Dette er vekst. Og i vennskap oppleves også Gud. Det er derfor meg@Gud er lagd for at venner kan finne tid til å være sammen.

Fleksibilitet

Meg@Gud er ikke som tidligere serier fra DNU. Meg@Gud er en resurs din menighet, skole, speidertropp, eller ungdomsgruppe kan bruke for å lage en opplevelse som passe deres unike nærmiljø.  I lederveiledningen til meg@Gud vil det være forslag til aktiviteter, innhold og diskusjonsmetoder og spørsmål som passer ulike aldersgrupper, kjønn, og interesser. Med andre ord, dette er ikke et program som kommer ovenfra.  Vi har lyttet til brukene og utgir et konsept som en hver menighet kan gjøre til sitt eget.

Mening

Konsulentgruppen for meg@Gud besto av ungdommer som er glad i sin menighet. De bestilte en serie som a) de kunne invitere sine venner til uten å være flau; b) behandlet de vanskelige spørsmålene de treffer i en sekulær kultur; og c) som presenterte et Adventistperspektiv på livets mening og Guds aktivitet i verden.  

For at meg@Gud kan lettere bli brukt i harmoni med skolekalenderen, er det 10 program delt i 2 mini serier.  Den første serien behandler noen av livets største spørsmål om Guds eksistens, hvordan livet ble til, hvem Jesus er, om mirakler kan skje og om Gud kommunisere med mennesker. Den andre miniserien forteller Guds store historie i forhold til mennesker – hvorfor Gud skapte verden, hvorfor det finnes lidelse i verden, hvorfor Jesus døde, hvorfor skal vi følge Jesus og hva skjer i fremtiden.

Programmene kan også finnes på nettet hos Hope Channel Norge.

Eget kurs

I tillegg til programmene og lederheftet finnes det også et web basert kurs som deltagerne kan ta på egenhånd for å finne ut mer om spørsmålene som tas opp på samlingene.

Klikk på bildet under for å komme til videoserien

meg@Gud beskrivelser

Del 1

 

Hvem skapte Gud?

Er det virkelig mulig for en fornuftig person å tro på Gud? Er «big bang» mer fornuftig? Vi undersøker ved å stille spørsmålet, «hvem skapte Gud» og undersøke andre forslag om hvordan universet ble til. Til slutt introduserer vi «hypotesen» om Gud og begynner å teste den.

Skapte Gud verden?

Vi undersøker en teori som later som om den er sann og et alternativ som er verdt å fiske ut av «søppelen». Dette gjør vi ved å undersøke Guds påstand om at det var en begynnelsen til både universet og tid.

Hvem var Jesus, egentlig?

Venn? Fantasi? Gal? Gud? Hvem var Jesus egentlig? Og, hva har det med meg å gjøre? Vi undersøker en mann som har påvirket vår verden mer enn noen andre. Hvem var Jesus? Hva sa han om seg selv, hvordan var hans karakter, og hva sa andre om han?

Kan mirakler virkelig skje?

I dette programmet kikker på mirakler og spør, «er det mulig?» Vi lurer på hvordan vi kan tolke Bibelens mirakler.  Skjer det mirakler i dag? Og hva med den største mirakel av alle – påstand om at Jesus sto opp fra de døde? Er det mulig?

Snakker Gud med meg?

Gud og mennesker. Skaperen og skapningen. Evig og døende. Himmelsk og jordiske. Hva er kunsten av å lytte til Gud? Avstanden er stor, men Gud har talte. Vi undersøker hvordan han gjorde det gjennom Jesus, profeter, og en ung dame som heter Ellen White.

Del 2

 

Hvorfor skapte Gud verden?

Vi undersøker en teori som later som om den er sann og et alternativ som er verdt å fiske ut av «søppelen». Dette gjør vi ved å undersøke Guds påstand om at det var en begynnelsen til både universet og tid.

Hvorfor lider jeg og så mange andre?

Til tider suger livet! Når vi har det vondt, er livet tungt. Hvis det fins en Gud, hvorfor tillater han det? Dette programmet vil ikke gjøre at ting blir mindre vondt, men vi vil spørre «hvorfor» og vi vil treffe en Gud som gråter   med deg. 

Hvorfor måtte Jesus dø?

Et vanskelig liv. Det hadde Jesus også. Men døden hans var noe forferdelig. Hva var poenget?  Vi reiser til kjeragbolten og til retten for å finne ut hvordan det er mulig for en mans døde å gi håp til universet. Og vi spør David og Melissa «hvorfor er dere kristne?»

Hva med nå?

Finnes det et liv verdt å leve? Hvordan ville det se ut? Er det et liv som er  tilgjengelig for meg? I dette program reiser vi til Israel for å høre hva Jesus sa om et rike verdt å satse på og for å oppleve Guds stor illustrasjon om hvordan å finne et liv verdt å leve.

Hva med fremtiden?

Er fremtiden skummelt eller spennende. Tenker du over det? Det er uansett kjempe stor. Hva tenker Gud om fremtiden? I dette programmet glimter vi det største bilde av alt! Og så fokusere vil på den delen av bildet hvor Gud har plasserte oss

meg@Gud