Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

ARISE Australia & Finland

ARISE er et 3-måneders program som tar deg med på en reise gjennom Bibelens store fortelling. ARISE er til for å utruste mennesker til å bli disipler og for å styrke deres forhold til Jesus. Her vil du få en dypere bibelkunnskap og bli bedre utrustet til å kunne dele troen din med andre, og dermed få et rikere liv med Jesus.

Programmet arrangeres av stiftelsen Light Bearers, som er en Syvendedags Adventist «supporting ministry».

Nyttig informasjon:

  • ARISE organiseres nå både i Australia og i Finland (Australia på våren, og Finland på høsten). 
  • Programmet er for deg som er 18 eller eldre.
  • Prisen for ARISE Finland 2024 er 3400 EUR + bøker, reise og noe måltider. 
  • Datoer for ARISE Finland: 22. august - 16. november, 2024
  • DNU sponser noen hvert år med 75% av studieavgiften, så hvis du har fått plass på ARISE så kan du søke om støtte (søknadsfrist - 10. juni, 2024)
  • Les mer om ARISE her:
    ARISE - Lightbearers 

En hilsen fra Victoria

ARISE er en unik mulighet for deg til å utvikle din personlige relasjon med Jesus og lære hvordan du kan dele din tro og Guds Ord med andre. Programmet går over tre måneder, hvor du lærer om bibelen på en levende, relevant og praktisk måte. Ikke bare det, men på toppen av det hele, er det i Australia! Nydelige omgivelser, og herlige mennesker rundt deg. En opplevelse jeg på det sterkeste vil anbefale hvis du har muligheten! Er definitivt et av mine beste valg, som virkelig har satt sine spor i livet mitt!

Min opplevelse på Arise Australia

I 2019 var jeg med på Arise, en bibelskole ved østkysten i Australia. Programmet varte i litt over 3 måneder, og ble en del av mitt første «friår» etter videregående. To venner fra VGS ble også med, så vi kombinerte turen med ferie og reising både før og etter programstart (anbefales!). Mot slutten av videregående tenkte jeg mye på hva jeg skulle gjøre videre, men kom aldri fram til noe konkret. Jeg følte meg ikke helt klar for videre studier med det første, og ville heller reise, bli kjent med nye mennesker, få nye opplevelser og utfordre meg selv. Jeg kjente også på et behov for å konfrontere perspektivene jeg hadde vokst opp med, særlig knyttet til kristendom og tro. Jeg ville finne ut av ting for meg selv, og forhåpentligvis bli bedre kjent med Gud, finne trygghet i troen min, og forstå mer av bibelen. Jeg hadde ikke sett for meg at jeg kom til å dra på bibelskole, men etter å ha snakket med en tidligere Arise-elev fra Norge, bestemte jeg meg for å ta sjansen.

Hoveddelen av selve programmet bestod av bibelundervisning i klasserom. Her fikk vi en grundig innføring i bibelens fortelling av dyktige lærere. For første gang følte jeg at jeg forstod den røde tråden i bibelen, og historiene ble mer ekte og personlige. Det ble også mange muligheter til å anvende det vi hadde lært gjennom praktiske erfaringer. Vi øvde oss på å dele tro og opplevelser med medstudenter, lærere og folk i lokalsamfunnet gjennom forskjellige oppgaver og aktiviteter. Opplegget var intenst og utfordrende, men givende og lærerikt. Jeg satt igjen med masse nye perspektiver, opplevelser og vennskap. Samtidig var det utrolig mye som hadde blitt pakket inn på 3-4 måneder, så det tok tid å fordøye inntrykkene i ettertid. Vi ble oppfordret av lærerne til å se på det vi hadde lært med et kritisk blikk, noe som ble en viktig prosess i å utvikle mer selvstendighet og trygghet i troen. Arise var en arena hvor det var lov å konfrontere Gud, være ærlig og stille de vanskelige spørsmålene. Troen min, som tidligere hadde vært et usikkerhetsmoment, ble en mer integrert del av meg, og jeg lærte å sette ord på tanker, spørsmål og svar jeg satt inne med. Jeg så meg selv vokse på mange områder både underveis og i etterkant av programmet, og jeg tror Arise var en perfekt plass for det!

For å få støtte gjennom SABU, følg disse trinnene:

  1. Søk om studieplass hos ARISE Australia  eller ARISE Finland.
  2. Når du har fått studieplass, fyll ut skjemaet på denne siden.

Vi gjør oppmerksom på at det kun er max 10 plasser tilgjengelig for økonomisk støtte fra DNU/SABU. Derfor kan det bli nødvendig å gjøre et utvalg blant søkerne. I så fall har SABU (ungdomsavdelingen) ansvar for å vurdere hver enkelt søknad og gi en tilbakemelding. Søknadsfristen for 2024 er 10. juni 2024. Det er viktig at du gir beskjed dersom du finner ut at studiet likevel ikke er aktuell for deg etter at du har sendt inn dette skjemaet.

For å bli vurdert må du forplikte deg til å representere Adventistkirken i Norge på en god måte på ARISE, være motivert for å delta i hele ARISE programmet og være villig til å dele av det du har lært når du kommer hjem til Norge ved å hjelpe med ARISE smågrupper.

ARISE koster totalt 5.300 australske dollar (cirka kr 36.000,-) + bøker, reise og noe måltider..

Prisen for ARISE Finland 2024 er 3400 EUR + bøker, reise og noe måltider.

Husk at DNU sponser noen hvert år med 75% av studieavgiften.

NB: Støtten er ikke automatisk, men gis etter en søknadsprosess administrert av SABU. De som får støtte, forplikter seg til å representere Adventistkirken i Norge på en god måte på ARISE, være motivert for å delta i hele ARISE programmet og være villig til å dele av det du har lært når du kommer hjem til Norge. I tillegg forplikter man seg til å hjelpe med ARISE smågrupper i Norge når du kommer hjem. Tanken her er å enten starte smågrupper i lokale menigheter eller å kjøre et ARISE online tilbud.