Ettåring

Intervju med tidligere ettåringer:

Lokalmenighet   Tyrifjord Videregående Skole  SABU

Intervjuene

Malin Andersen (20)


Hvor var du ettåring?

Jeg var ettåring i adventistkirken Mandal og adventistkirken Kristiansand.

Hva motiverte deg til å jobbe som ettåring?

Det å være engasjert i menigheten tror jeg er utrolig viktig og oppbyggende, både personlig og for menigheten, og jeg ønsket å være mer dedikert til nettopp dette.

Hva gjorde du som ettåring?

Som ettåring i menigheter gjorde jeg mye kirkearbeid, og jeg kunne fokusere på det jeg ønsket skulle være sentralt i stillingen min. Fokuset hos meg var på unge og studenter, deriblant ungdomslag aktiviteter for dem/oss. Noen av ungdomslagsaktivitetene jeg arrangerte var frokostsabbatskoler, spillekveld, innebandy og rafting. Vi hadde også en tur til TVS for å ha aktiviteter og fredagskveldsmøte for elevene der. Jeg satt også i menighetsstyrene i begge menighetene, og fikk der komme med ideer og kommentarer, som ble godt mottatt. Noe av det mest spennende var det at jeg også kunne være med på arrangementer menigheten steller i stand for å nå mennesker ut forbi menigheten, deriblant vegetarisk matklubb og vegetarisk julebord. Det er utrolig spennende å invitere nye folk inn i kirkebygget og dele av de ressursene vi har fått. Jeg arrangerte også julekonsert, og hadde ansvar for noen gudstjenester i løpet av halvåret jeg var ettåring. Noe annet som var veldig gøy i stillingen som ettåring var at jeg fikk være med som stab på Connect og Absolutt 9. Alle vet at det er gøye arrangementer, og det er minst like gøy som stab, om ikke enda gøyere - det er å anbefale!

Hva likte du best med jobben?

Det jeg likte best med jobben var å selv være så engasjert og å se andres store engasjement for vår kjære menighet.

Hvorfor vil du anbefale andre å gjøre det samme?

Jeg vil anbefale andre å gjøre det samme, dersom de ønsker ansvar og en variert og engasjerende jobb. Er du ettåring i en menighet får du trolig fokusere på din hjertesak, noe som gjør jobben veldig gøy og inspirerende.

Adam Hazel (26) 

Hvor er du ettåring?

Jeg er for tiden ettåring på Tyrifjord Videregående Skole, TVS.

Hva motiverer deg til å jobbe som ettåring?

Jeg tror vi som ungdommer og unge voksner får veldig mye press fra samfunnet til å gjøre akkurat det samme som alle andre. Men jeg tror ikke det nødvendigvis fører til en dyp, ekte glede. Å vite at Gud har et oppdrag for meg, og at jeg kan delta og lykkes i det oppdraget var veldig tiltrekkende for meg. «At the end of day», må jeg spørre meg selv hva jeg lever for? Når alt kommer til alt, hva vil jeg egentlig har gjort med livet mitt? Å gjøre en positiv forskjell for andre er mitt svar, og å jobbe som ettåring er god mulighet til å få gjort nettopp det.

Hva gjør du som ettåring?

Jeg jobber på gutteinternatet og hjelper til med underholdning og aktiviteter. Jobben inneholder mest å være sammen med guttene dvs. å være en slags «big brother» for dem. Det er hva jeg setter mest pris på i hvert fall. Jeg snakker med dem, ler med dem, gir litt råd innimellom og prøver å være et godt eksempel.

Hva liker du best med jobben?

Jeg liker best når jeg kan være en ekte venn for noen. Det som er så spennende med denne jobben er at, selv om det er jobb, har jeg mulighet til å bli venn med elevene. Det er ikke bare noe jeg gjør, men noe jeg er.

Hvorfor vil du anbefale andre å gjøre det samme?

Vi trenger ikke følge samfunnspresset. Vi kan gjøre livet litt annerledes, og det er spennende å oppleve. Som ettåring tjener man ikke mye, men jeg tror at Gud virkelig bryr seg om de som vil gjøre noe for ham. Selvfølgelig bryr han seg om alle, men det å gjøre noe for Ham åpner muligheter for Guds velsignelse og Han passer på oss. Å være ettåring er en opplevelse man ikke bør gå glipp av!

Rebecca Hofseth (25) 

Hvor var du ettåring?

Jeg var ettåring på Vik og jobbet i SABU sin avdelingen der.

Hva motiverte deg til å jobbe som ettåring?

I utgangspunktet var planen å starte på studier, siden jeg allerede hadde vært ettåring på TVS. Enda ett år som ettåring virket utenkelig. Hun som da var ettåring i SABU introduserte meg for ettåring jobben. Etter å ha hørt så mye positivt om jobben og hvor givende det hadde vært så bestemte jeg meg for å søke, selv om jeg var usikker på hva jeg ville. Jeg søkte samtidig på skoler, men da tiden nærmet seg visste jeg at jeg ønsket å være ettåring i SABU. Dette kan virke litt klisjé, men jeg tvilte ikke på valget og har ikke angret siden!   

Hva gjorde du som ettåring?

Alt mulig! Jeg fikk være med på å planlegge og organisere, samt bli med på turer og arrangementer. Det var alt fra kontorarbeid, til utenlands- og innenlandsturer, handleturer, møter og mye mye mer.

Jeg fikk for eks. ansvar for medlemslistene, å bestille buss og båt til speidere samt transport av utstyr til Camporee, SABU-kalenderen, og oversetting av HF-merker, mm.

Hva likte du best med jobben?

Å jobbe sammen med Victor, Gryne og Alastair :) Jeg trivdes utrolig godt i det miljøet de hadde på jobben og ble tatt godt imot. Jeg fikk stor tillit til den jobben jeg gjorde og fikk ulike utfordringer som gjorde at jeg lærte og vokste mye på ett år. Jeg angrer ikke ett minutt på at jeg ble ettåring i SABU. Det var et givende og spennende år.

Hvorfor vil du anbefale andre å gjøre det samme?

Hva skal jeg si… Det er en grunn til at jeg aldri har sluttet helt med å “jobbe” for SABU. Det er et år du vil vokse på, ett år som vil utruste deg som person, ett år hvor du kan gjøre noe for deg selv, men også for andre. Ett år hvor du kan bli godt kjent med flere sider av SABU sitt arbeid. Ett år hvor du kan bli bedre kjent med Gud.

Som man sier på engelsk, ettåring = “A Year For The Lord”.

GO FOR IT!