Fredag 15. september søndag 17. september Sommerfryd leirsted

Relation

Tenåringshelg i Nord-Norge

Relation

Kjærlighet og sex er temaet for Relation.

Hvordan flørter man? Hva gjør man om man er forelsket? Hvor og hvordan setter man grenser?

Kjærlighet definert av Wikipedia:

Kjærlighet er en menneskelig følelse, vanligvis rettet mot et annet menneske. Kjærlighet er å være glad i noen. Mange vil si at kjærlighet er irrasjonell i sin natur, og derfor er vanskelig å definere, men en kan kanskje gruppere ulike former for kjærlighet:

 • Romantisk og seksuell kjærlighet. Forekommer vanligvis mellom to personer, slik som et ektepar eller et kjærestepar. Følelsene trenger ikke å være like sterke begge veier.
 • Kjærlighet til familiemedlemmer og venner. En følelse av nærhet og å være sterkt knyttet til en annen, uten at det er romantiske eller seksuelle følelser involvert. Dyr ligger også under denne kategorien, da mange regner sine dyr som familiemedlemmer eller venner.
 • Kjærlighet til ikke-menneskelige ting. Det kan for eksempel være mer generelt og abstrakt til fedrelandet, Gud eller ens neste, eller mer konkret til en by, en ting, et sted eller et hus. Slik kjærlighet kan være knyttet til gode minner om opplevelser man har hatt i forbindelse med tingen, eller den kan forklares med en hengiven tro, moralsk overbevisning eller indre harmoni.

 

Relation er for ungdommer i Nord-Norge og er lokalisert på Sommerfryd leirsted. Her får du muligheten til å bli kjent med ungdommer på din egen alder og bygge videre på de relasjonene du allerede har med noen. Hvert halvvår samles vi til åndelig påfyll, lek og moro, artige aktiviteter sammen med gode venner på Sommerfryd :) Så ikke nøl, inviter en venn og meld deg på!

Rebecca

Kontakt

Rebecca
Prosjektleder Relation

473 03 583 Send e-post

Program

PROGRAM FOR RELATION

FREDAG

19.00 Ankomst, registrering og kveldsmat

20.30 Icebreakers

21.15 Introforum: "Meg selv i sex & forhold"

22:15 Spill & snacks

23.30 Sove

LØRDAG/SABBAT

09.00 Vekking

09.15 Frokost

10.00 Forum: "Sinnsykt gal forelsket"

11.15 Forum: "Gud og kjærlighet"

12:45 Lunsj

14.00 Uteaktiviteter

16.00 Forum "Hvor går grensen?"

17.30 Middag

19.00 Forum: "Ikke meg, men oss"

20.00 Hawaii fest/m snacks

21.00 Uteleker

00.00 Sove

SØNDAG

08.00 Vekking

08.15 Pakke

08.30 Frokost & smøre matpakke

09.15 Forum: "Vært forsiktig hva du ser"

10:15 Rydde og vaske

11.30 Avreise

 

Endringer kan forekomme...

Historien

Ønsket om å skape noe mer for ungdommene i Nord startet våren 2013. Drømmen ble oppfylt siste helgen i september, samme år. Arrangementet fant sted på flotte Sommerfryd i Lenvik kommune (ca. 25 km fra Finnsnes). Sommerfryd eies og drives av Adventistkirken og det passer ypperlig til ungdomsarrangementer med sitt flotte uteområde, de seks småhyttene, to familiehytter og et hovedbygg. Leirstedet ligger på halvøya som stikker ut i Rossfjordvatnet.  

Relation har fått sitt navn fordi målet er å skape gode relasjoner. Ikke bare mellom ungdommene fra de små menighetene rundt omkring i Nord-Norge, men også til Jesus. Helgen blir fylt med artige leker og aktiviteter, sosialt samvær og åndelig påfyll, noe ungdommene har satt stor pris på.

 • Sovepose og pute
 • Bibel 
 • Varme klær og sko til å være ute
 • Ekstra skift varme klær
 • Vanlig skifteklær (undertøy/sokker osv.)
 • Toalettsaker
 • Håndkle
 • Badetøy (det blir badstu og bading)
 • Innesko
 • Lommelykt/hodelykt
 • Vannflaske

Camilla Maria Gustafsson, tidligere deltager på Relation (Lofoten)
«Jeg synes Relation var med på å styrke vennskapet med andre jevnaldrende adventist-nordlendinger. I nord er det gjerne få ungdommer per menighet, og det at man kan oppdage at det finnes andre med samme tro er veldig viktig, også med tanke på TVS. Når man reiser sørover er det godt å kjenne noen fra nord, enten de er fra egen menighet, eller andre. Jeg vet at mange av dem som kommer til TVS neste år er mennesker jeg ble kjent med på Relation. Det er også noen her i år som har vært på Relation. Vi har felles referanser og kjenner hverandre litt fra før, og det er ekstra viktig når man har bodd så langt fra mange av de andre elevene.»