Sommerstevnet 12.-18. juli 2021

Vi skal gjøre alt vi kan for å få gjennomført sommerstevnet i år. All den viktigste staben er allerede på plass, David Asscherick med familie gleder seg veldig til nytt norgesbesøk og Arne Kristian Andersen skal ha morgenmøtene.

Hva med smittevern?

Vi kommer til å tilrettelegge for de smitteverntiltakene som gjelder på det tidspunktet og vi tror det skal gå. Alle over 50 vil ha fått tilbud om vaksine innen da. Kanskje flere. Vi vil også om nødvendig ta grep for å opprettholde avstandsregler.  Barna kan for eksempel bli inndelt i kohorter og ikke komme til det store møte-teltet i det hele tatt. Det er også mulig å la de unge voksne bli i sitt eget telt. Da blir det plass i hoved-teltet til å holde avstand mellom familiegrupper om nødvendig. Et annet grep er å redusere antallet deltakere på sommerstevnet, men det håper vi at vi slipper. Matutdelingen klarer vi også å organisere slik at ikke alle møter alle. Det er mulig vi må stille med vakter ved sanitæranlegget for å overholdet max antall som får være der inne samtidig. Campingplassen er ellers like håpefull som oss på at dette skal gå!

Er det verd det, om det blir så mange restriksjoner?

Vi voksne klarer oss nok et par år uten. Men tenk hvor stor del av livet to år uten leir utgjør for barna. Eller av ungdomstiden? Det er tid for nettverksbygging og vennskap og sommerminner som aldri kommer tilbake! Om ikke annet må vi få til dette for deres skyld. Og så kommer naturligvis de voksne til å kose sdeg de også, selv om vi kanskje må holde litt avstand til hverandre! Her skjer jo svært mye utendørs! Program

På sommerstevnet er det lagt opp til felles møtetider og tid hvor man kan hygge seg sammen med familie og venner.

Stevnet begynner på mandag og første møte er da på mandag kveld kl. 19.30. De påfølgende dagene så er det morgenmøter kl. 10.30 og kveldsmøter kl. 19.30. Stevnet avsluttes med felles kveldsmøte på lørdag kveld.

Både morgen- og kveldsmøtene har vanligivs felles åpning i det store møteteltet hvor både barn, tenåringer, unge voksene og voksene kommer sammen og får litt informasjon for dagen pluss at alle tar del i litt felles sang. Vi må se hvordan dette blir i år. Mulig vi må gjøre det annerledes for å opprettholde nødvendig avstand. Barna møtes i sine egne telt hvor de har egne programmer som er tilpasset deres alder.

De voksne har tilbud om workshops rett etter morgenmøte mens barna fortsatt er på sine møter. Det blir en lett blanding av teoretiske og praktiske temaer. Hvis du ønsker å bidra med en workshop så er det bare å ta kontakt med oss, vi vil gjerne ha enda større tilbud.

Både tenåringene og de unge voksene har også noen ekstra aktiviteter som pågår på ettermiddagene og kveldene.

Kl. 13.00. serveres det felles middag*. Da tar man med seg bokser og asjetter og henter mat til seg og sine. Også her kan det hende vi må gjøre noen justeringer i år. Kanskje blir det en fordel, med mindre kø og faste hentetider. 

*Vi kan tilby gluten- og melkefri dietter, andre behov må den enkelte ordne med.

På ettermiddagen er det noen ganger felles aktvitiet hvor hele leiren kan ta del om de ønsker det. Mens man på kvelden, etter møte, kan samles rundt leirbålet for samtale, sang og pinnebrød steiking hvis været tillater det.

Torsdag ettermiddag er tradisjonelt markedsdagen. Dette er en opplevelse av de sjeldne som du ikke må gå glipp av. Her kan kreativiteten blomstre, humor utfoldes og lommeboka få bein å gå på - heldigvis til en god sak, bidra gjerne selv med gode ideer, ting og tang. I år vil vi være med å støtte det flotte arbeidet som ADRA gjør.

Detaljert program blir utdelt ved anskomst.

Talere 2021

Kveldsmøter


Vi elsker David Asscherick, og han er veldig glad i oss. Han vil gjøre alt han kan for å komme til sommerstevnet vårt i år sammen med hele familien. David har returnert til USA etter mange år som pastor i Australia. 
(Foto: Corrado Cozzi / ADAMS)

Morgenmøter

Arne Kristian Andersen er for tiden pastor i Bergen. Før det var har han vært pastor i Grenland og Lofoten.  Han er en av adventistnorges mest etterspurte talere, ikke minst fordi han alltid klarer å gjøre gamle temaer og tekster aktuelle for livet her og nå - alltid med mye både varme og humor. Denne gangen har han gitt seg selv utfordringen å tale over budskapet til de tre englene i Åpenbaringsboken. Hvilken rolle spiller de i hverdagen til Ola og Kari Adventist? Hva er "kruttet" i disse tekstene som kan forandre verden? Arne Kristian kommer på sommerstevnet sammen med Anne Beate og døtrene Nora og Sara!
(Foto: Tor Tjeransen/ADAMS)

Tenåringene

Taler for tenåringene blir Joachim Fosse, pastor på Lillhammer. Han er kjent for godt humør, utrolige kreativitet og gode historier. Han elsker barn og ungdom og de elsker ham. Her kan tenåringene virkelig glede seg!  
(Foto: Tor Tjeransen / ADAMS)

Unge Voknse

Vi jobber fremdeles med saken 

Informasjon om Sommerstevnet

Stevnet finner sted på Vik Camping ved innsjøen Nisser i Nissedal kommune i Telemark. I google maps er det "Vik camping Nordbygda"! 

  • Mellom klokken 10 og 22.
  • Du må selv har ordnet deg med telt, bobil, campingvogn e.l. om du skal bo på plassen.
  • Du må være påmeldt og ha betalt, med mindre annet er avtalt med oss

Det er IKKE pr. i dag kapasitet til å lade elbil på campingplassen. Det er ladestasjoner i Treungen, 20 min sør for Vik Camping.

  • Frokost og kveldsmat står man for selv.
  • Middag* er inkludert i leiravgiften, og denne henter du på den store ”hovedplassen”. Når en skal hente mat kan det være lurt å ha med seg bokser/boller/skåler i ulike størrelser for å få med seg maten. Noe å bære i, eller noen til å bære sammen med deg, er heller ikke så dumt!  Første serverte middag er på tirsdag.

*Vi kan tilby gluten- og melkefri dietter, andre behov må den enkelte ordne med.

  • Første fellesmøte er kl 19:30, mandag kveld. Møtene er i ulike telt på plassen. Man må selv ta med noe å sitte på, for eksempel en campingstol.
  • Barna har egne morgenmøter og kveldsmøter. Disse starter alltid etter en felles åpning i det store møteteltet. Barna trenger aldri å ta med egne stoler på sine møter.
  • Tenåringene har også egne møter, men de må ta med egne stoler å sitte på.
  • Barnemøtene vil inneholde en del aktiviteter, og det er viktig at ungene er kledd for både å kunne springe og leke, men også kunne male og tegne.
  • I løpet av uken blir det arrangert ulike fellesaktiviteter for de som ønsker å være med. Dette være seg joggetur eller sykkelturer, gåturer og lignende. Det kan derfor være kjekt å ha med seg tøy og utstyr til dette om man ønsker å være med. På Gautefall er det unike muligheter for fjellsykling og Jettegrytene like sør for Treungen er jo alltid verd besøket!