Koronavirus: Status og informasjon fra SABU

Status arrangementer    Trygg kirke   Hjemmesabbatskole    For tenåringer    Speideraktiviteter    Digitale verktøy    SABUnytt

Vi følger til enhver tid Folkehelseinstituttet (FHI) sine retningslinjer og anbefalinger. Ut ifra disse retningslinjene tar vi avgjørelser angående gjennomføring av arrangementer. 

Sist oppdatert: 19.05.2020 klokken 19.20.

Grunnet koronaviruset har vi allerede avlyst noen arrangementer, men vi har også gjennomført flere online-eventer de siste helgene. Følg med på denne siden for informasjon om arrangementer online og oppdatert info om hva som skjer med sommerens arrangementer. 

Vi oppfordrer alle lokallag og menigheter til å innstille eller digitalisere all aktivitet som ikke er nødvendig, i hvert fall ut april. Følg med på rådene fra FHI, de lokale helsemyndighetene og kommunelegen. Dere finner informasjon fra de lokale helsemyndighetene på kommunenes egne nettsider. 

Ved å trykke på bildet under finner du en veileder for tiltak mot koronaviruset som er laget av ADRA i samarbeid med Syvendedags Adventistkirken og SABU.

Koronavettregler

Barne- ungdom- og Familie-direktoratets råd om hvordan vi snakker med barna om corona finner du her.

Status for kommende arrangementer

Avlyst

Arrangementet er avlyst i 2020

Utsatt

Ny dato er satt

Supersabbat og tenåringssamling ØND, VND og NND
(utsatt til september 2020)

Global Youth Day
(utsatt til 29. august)

Prosess
(utsatt til 2021)Ressurser

Trygg kirke

I den grad det er mulig oppfordres det til utendørsaktiviteter. Det er kun tillatt med arrangementer opp til 50 personer, dette tallet inkluderer medvirkende. Lokalets størrelse overstyrer maksimumtalet.

Her finner du en sjekkliste for aktiviteter som skal gjennomføres med barn og unge i Adventistkirken. Bruk sjekklisten aktivt i planlegging og gjennomføring av arrangementet. 

Sjekkliste  Trygg Kirke plakat

Hjemmesabbatsskole

Vi har samlet ressurser, aktiviteter og arrangementer som du kan bruke for barna i hjemmet. Du kan her finne informasjon om hjemmesabbatsskole for aldersgruppene 0-7 år, 6-9 år, 10-12 år. I tillegg finner du forslag til aktiviteter fra vår aktivitetsbank som kan brukes hjemme. 

Se ressurser

Aktiviteter

Vi har nylig lansert en aktivitetsbank som vi oppdaterer med flere aktiviteter hver eneste uke. Per nå inneholder aktivitetsbanken mer enn 50 aktiviteter for barn og unge. Mange av disse aktivitetene krever at man er en liten gruppe, men det er også flere aktiviteter man kan gjøre alene eller sammen med et par andre. Håper dere finner noen aktiviteter dere kan gjøre i disse tider. 

Gå til aktivitetsbanken

For tenåringene

Vi vil fortsette med online tenåringssamling framover som et nytt tilbud for tenåringer. Informasjon om neste samling kommer snart! Sabbatschat er også en flott ressurs som kan brukes i familier med tenåringer. Foreldre kan bruke sabbatschat som en ressurs for samtale og ettertanke sammen med tenåringene. 

Sabbatschat     Tenåringssamling online

Speider

Vi har nettop publisert HF-merkene i en ny oversikt på vår egen webside og vi oppdaterer også oversikten med flere og flere HF-merker. Mange av kravene for HF-merkene kan man enkelt gjøre hjemme sammen med de du bor med. 
Britene har startet et tilbud der speideren i England kan ta HF-merker online. Dette er åpent også for norske speidere (som forstår engelsk). Følg med på facebook-siden deres for oppdatering om flere muligheter til å ta HF-merker sammen med andre online eller se på video fra de tidligere samlingene.

HF-merker   Ta HF-merker online

 

Digitale verktøy

Forslag til digitale verktøy som kan brukes nå som man ikke kan møtes fysisk.
Videosamtaler: Skype, Teams, Messenger, Facetime, Discord, Zoom, Hangouts
Minecraft: Et digitalt spill der man kan samarbeide ved å gjøre bygge ting sammen.
Digital fortelling: En pedagogisk metode som går ut på å lage korte filmer på 2-3 minutter hvor man forteller om et bestemt tema.

Digital fortelling   Minecraft

Siste nytt